Beje, kuo ploniau iškočiosite paplotėlius, tuo jie bus trapesni ir gardesni.

12 didelių paplotėlių reikės:

(stiklinė 240 ml)

  • 2 stiklinių miltų
  • ~3/4 stiklinės šilto vandens
  • 1 kiaušinio
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 valg. š. sviesto
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
  • 0,5 arb. š. druskos
  • cukraus (apibarstymui)
  • saulėgrąžų aliejaus (virimui)

Gaminimas:

  1. Sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje, paliekame atvėsti.
  2. Viename dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Viduryje padarome duobutę, įmušame kiaušinį, atvėsusį sviestą ir supilame vanilės ekstraktą. Pamažu sumaišome su miltais.
  3. Į miltų masę įmaišome šiltą vandenį pildami po šaukštą, maišydami ir po to minkydami. Minkyti reikėtų bent 5–7 min., kol tešla bus minkšta ir vos kibs prie rankų (viso vandens gali neprireikti). Iš tešlos suformuojame rutulį, įdedame į dubenį ir uždengiame virtuviniu rankšluosčiu. Paliekame tešlą pastovėti kambario temperatūroje bent 30 min.
  4. Tešlą supjaustome į 12 vienodo dydžio gabalėlių.
  5. Buñuelos gamybai prireiks dubens apvalia apačia ir vaškinio popieriaus. Dubenį apverčiame, ant jo uždedame vaškinio popieriaus lapą.
  6. Imame gabalėlį tešlos ir iškočiojame apvalų, labai ploną skritulį. Tada tešlos skritulį uždedame ant dubenio su vaškiniu popieriumi ir šiek tiek ištempiame tešlos apskritimo kraštus (kad gautume tolygų ir plonesnį paplotėlį). Taip suformuojame visus paplotėlius ir dedame ant miltuoto paviršiaus.
  7. Keptuvėje įkaitiname ~2–3 cm aliejaus, dedame vieną tešlos skritulį ir kepame iš abiejų pusių, kol šis pasidaro auksinės spalvos. Bekepdami paplotėlį galite truputį paspausti, kad per daug neiškiltų ir būtų lygesnio paviršiaus. Iškeptą paplotėlį dedame ant popierinio rankšluosčio. Dar karštą apibarstome iš abiejų pusių cukrumi. Taip iškepame visus buñuelos.

Skanaus!

Pastaba. Paplotėlių tešlą galite pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve uždengtą dieną ar dvi.