Reikės:

  • 2 v. š. augalinio aliejaus
  • 3 a. š. raudonosios kario pastos
  • 1 nedidelio svogūno
  • 1 puodelio tarkuotų morkų
  • 1 nedidelio sviestinio moliūgo (apie 1 kg)
  • 1 saldžiosios bulvės
  • 1 skardinės kokosų pieno
  • 1 puodelio vandens
  • druskos
  • papuošimui: baziliko lapelių, smulkintų čili, pakepintų kedrinių pinijų

Gaminimas:

  1. Dideliame puode įkaitiname aliejų. Sudedame kario pastą ir maišydami kepiname porą minučių.
  2. Suberiame smulkintą svogūną ir kepiname, kol suminkštės. Jeigu pasta pradeda svilti, įpilame šiek tiek vandens.
  3. Suberiame tarkuotas morkas, kubeliais pjaustytą saldžiąją bulvę ir moliūgą.
  4. Supilame kokosų pieną ir vandenį, įberiame šiek tiek druskos, išmaišome ir leidžiame užvirti. Užvirus puodą uždengiame ir verdame 20–25 minutes. Porą šaukštų kokosų pieno pasiliekame patiekimui.
  5. Moliūgui ir bulvėms suminkštėjus, viską sutriname rankiniu trintuvu.
  6. Sriubą patiekiame dubenėliuose. Ant viršaus pilame kokosų pieną ir sukamaisiais judesiais jį išmaišome ant sriubos paviršiaus. Papuošiame apkepintomis kedrinėmis pinijomis arba kitais riešutais/ sėklomis, baziliko lapeliais ir čili griežinėliais.

Skanaus!

Moliūgų ir saldžiųjų bulvių sriuba