Reikės:
- 2 v. š. augalinio aliejaus
- 3 a. š. raudonosios kario pastos
- 1 nedidelio svogūno
- 1 puodelio tarkuotų morkų
- 1 nedidelio sviestinio moliūgo (apie 1 kg)
- 1 saldžiosios bulvės
- 1 skardinės kokosų pieno
- 1 puodelio vandens
- druskos
- papuošimui: baziliko lapelių, smulkintų čili, pakepintų kedrinių pinijų
Gaminimas:
- Dideliame puode įkaitiname aliejų. Sudedame kario pastą ir maišydami kepiname porą minučių.
- Suberiame smulkintą svogūną ir kepiname, kol suminkštės. Jeigu pasta pradeda svilti, įpilame šiek tiek vandens.
- Suberiame tarkuotas morkas, kubeliais pjaustytą saldžiąją bulvę ir moliūgą.
- Supilame kokosų pieną ir vandenį, įberiame šiek tiek druskos, išmaišome ir leidžiame užvirti. Užvirus puodą uždengiame ir verdame 20–25 minutes. Porą šaukštų kokosų pieno pasiliekame patiekimui.
- Moliūgui ir bulvėms suminkštėjus, viską sutriname rankiniu trintuvu.
- Sriubą patiekiame dubenėliuose. Ant viršaus pilame kokosų pieną ir sukamaisiais judesiais jį išmaišome ant sriubos paviršiaus. Papuošiame apkepintomis kedrinėmis pinijomis arba kitais riešutais/ sėklomis, baziliko lapeliais ir čili griežinėliais.
Skanaus!