Po pasaulį išplitusiame video reportaže apie taip mėgstamą lietuvių patiekalą – šaltibarščius, „Keliauk Lietuvoje“ viešųjų ryšių projektų vadovas Olegas Volkovas sako: „Kai kurie variantai skamba keistokai, visų nė neišragavau. O tradiciniai lietuviški šaltibarščiai gaminami taip: sutarkuokite kelis virtus burokėlius, sutarkuokite pora žalių agurkų, užpilkite rūgpieniu ar kefyru, išmaišykite, jei norite daugiau baltymų šaltibarščiuose, įpjaustykite virto kiaušinio. Šaltibarščiai puikūs tuo, kad į juos galite įdėti praktiškai bet ko – pradedant gervuogėmis, baigiant kumpiu. Veganai gali naudoti šaltibarščiams migdolų pieną. Jei patinka egzotika, galite valgyti šaltibarščius su virtais vėžiais.“
Kai kurie šaltibarščių receptai – gana neįprasti. Vienoje kavinėje siūlomas šaltibarščių pyragas.
„Jie sustingsta ir įgauna tokią kompaktišką formą. Šie šaltibarščiai – kompaktiška šaltibarščių versija, transportuojama. Galima pasiimti jų į iškylą, galima neštis į svečius. Tai – šventiška ir linksma šaltibarščių forma“, – video reportaže, kuris išplatintas po pasaulį, kalbėjo virėja.