Tad šį receptą pradedu taip: nueiname į sodą ir prisiskiname aviečių. Pas mus sode šiemet jų nėra daug, bet ledams užteks.

  • 200 g aviečių
  • 1 citrinos
  • 250 g cukraus
  • 400 ml vandens
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

Į dubenį supilkite vandenį ir užvirinkite. Suberkite cukrų ir kelias minutes pakaitinkite ant silpnos ugnies.

Sirupą atvėsinkite.

Avietes sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Į trintų aviečių masę supilkite citrinos sultis, vanilinį cukrų ir atvėsintą sirupą. Gerai išmaišykite. Supilkite į šaldymui skirtą indą ir dėkite šaldyti 3 val., kad ledai beveik sušaltų.

Ištraukite ledus iš šaldiklio ir elektriniu grūstuvu plakite didžiausiu greičiu, kol masė taps puri ir lengva.

Dubenį vėl pastatykite porai valandų į šaldiklį ir kas valandą gerai suplakite masę.

Galite gaminti šerbetą ne tik iš aviečių, bet ir iš kitų mėgstamų uogų.

Naminis aviečių šerbetas