Tad šį receptą pradedu taip: nueiname į sodą ir prisiskiname aviečių. Pas mus sode šiemet jų nėra daug, bet ledams užteks.
- 200 g aviečių
- 1 citrinos
- 250 g cukraus
- 400 ml vandens
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
Į dubenį supilkite vandenį ir užvirinkite. Suberkite cukrų ir kelias minutes pakaitinkite ant silpnos ugnies.
Sirupą atvėsinkite.
Avietes sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Į trintų aviečių masę supilkite citrinos sultis, vanilinį cukrų ir atvėsintą sirupą. Gerai išmaišykite. Supilkite į šaldymui skirtą indą ir dėkite šaldyti 3 val., kad ledai beveik sušaltų.
Ištraukite ledus iš šaldiklio ir elektriniu grūstuvu plakite didžiausiu greičiu, kol masė taps puri ir lengva.
Dubenį vėl pastatykite porai valandų į šaldiklį ir kas valandą gerai suplakite masę.
Galite gaminti šerbetą ne tik iš aviečių, bet ir iš kitų mėgstamų uogų.