„Sausainius dažniausiai gaminu žiemą, kai prasideda imbierinių sausainių sezonas. Būtent tada prisimenu tokį desertą ir traukiu receptus iš stalčiaus, nes pirmenybę vis dėlto teikiu pyragams – taip greičiau, o ir terlionės dažniausiai mažiau. Taip pat į sausainių gamybą visada nori įsitraukti ir vaikai ir tai labai smagu, tik vėliau tvarkytis tenka dvigubai ilgiau“, – pasakojo žurnalistė ir televizijos laidų vedėja.
Pasiteiravus, kokius sausainius ji paprastai perka ar gamina, Dalia sakė, kad dažniausiai tai būna tinginio gaminimui skirti sausainiai „Gaidelis“. Visa jos šeima mėgsta šį desertą, tad ir namuose tinginys gaminamas neretai, nors pati „Delfi Rytas“ laidos vedėja išdavė, jog jei jau prisiruošia gaminti pati, tai būna ne sveikuoliški desertai, o tikra kalorijų bomba vadinami sviestiniai sausainiai.
„Jei jau užtruksiu juos gamindama, už tai turi būti atlyginta, tiesa (juokiasi)? Tas ką tik iškeptų sausainių kvapas... Na tikrai negali jam atsispirti“, – su šypsena pasakojo D. Vaitkutė–Šiaulienė.
Dar vieni greitai pagaminami sausainiai pašnekovės virtuvėje paprastai būna florentinai. „Jiems pagaminti tereikia sumaišyti kukurūzų dribsnius, sėmenų sėklas, migdolų drožles ir kondensuotą pieną, suformuoti kukuliukus ir kepti orkaitėje maždaug 8 minutes. Tikrai greita ir skanu, o ir vaikams labia patinka“, – sakė ji.
„Delfi TV virtuvė“ veikia verslo centre „Vertas“, esančiame Gynėjų g. 16, Vilniuje. Norintieji šioje erdvėje filmuoti savo maisto šedevrus, daryti pristatymus ar kitus renginius, jau dabar gali rašyti el. paštu rinkodara@delfi.lt.
„Delfi TV“ eteryje laidą „Receptų receptas“ galite stebėti kiekvieną šeštadienį 9.30 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.