14
Kitas

Perlinių kruopų košė su cukinija

Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen teigia, kad perlinių kruopų košė pastaruoju metu nepelnytai primiršta, todėl gavėnia – puikus metas ją prisiminti.

Perlinės kruopos – viena iš populiariausių kruopų formų pasaulyje, o skani, soti, aromatinga ir greitai pagaminama perlinė košė gali tapti tikra gavėnios mitybos raciono pažiba. Prieš verdant perlines kruopas, jas būtina išmirkyti, todėl gamindami košę, supilkite norimą kiekį perlinių kruopų į puodą ir įpilkite vandens santykiu 1:3. Prieš tai rekomenduojama kruopas porą kartų perplauti su švariu vandeniu ir nepamirškite, kad perlines kruopas mirkyti reikia visą naktį“, – pasakoja A. Rasmussen ir dalijasi receptais.

Perlinių kruopų košė su pievagrybiais

Jums prireiks:

  • 250 g perlinių kruopų
  • 200 g pievagrybių
  • 200 g morkų
  • 2 vnt. svogūnų
  • 3 v. š. aliejaus
  • druskos

Gaminimas:

  • Pievagrybius nuplaukite, nuskalaukite ir smulkiai supjaustykite.
  • Morkas nuskuskite ir stambiai sutarkuokite, o svogūnus nulupkite ir susmulkinkite.
  • Pievagrybius ir daržoves atskirai apkepkite.
  • Tuomet kruopas perrinkite, nuplaukite ir suberkite į gilią keptuvę. Užpilkite verdančiu vandeniu, leiskite išbrinkti ir išvirkite ant silpnos ugnies.
  • Tuomet sumaišykite grybus, daržoves ir košę bei patiekite.
14
Kitas

Perlinių kruopų košė su cukinija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)