Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen teigia, kad perlinių kruopų košė pastaruoju metu nepelnytai primiršta, todėl gavėnia – puikus metas ją prisiminti.
„Perlinės kruopos – viena iš populiariausių kruopų formų pasaulyje, o skani, soti, aromatinga ir greitai pagaminama perlinė košė gali tapti tikra gavėnios mitybos raciono pažiba. Prieš verdant perlines kruopas, jas būtina išmirkyti, todėl gamindami košę, supilkite norimą kiekį perlinių kruopų į puodą ir įpilkite vandens santykiu 1:3. Prieš tai rekomenduojama kruopas porą kartų perplauti su švariu vandeniu ir nepamirškite, kad perlines kruopas mirkyti reikia visą naktį“, – pasakoja A. Rasmussen ir dalijasi receptais.
Perlinių kruopų košė su pievagrybiais
Jums prireiks:
- 250 g perlinių kruopų
- 200 g pievagrybių
- 200 g morkų
- 2 vnt. svogūnų
- 3 v. š. aliejaus
- druskos
Gaminimas:
- Pievagrybius nuplaukite, nuskalaukite ir smulkiai supjaustykite.
- Morkas nuskuskite ir stambiai sutarkuokite, o svogūnus nulupkite ir susmulkinkite.
- Pievagrybius ir daržoves atskirai apkepkite.
- Tuomet kruopas perrinkite, nuplaukite ir suberkite į gilią keptuvę. Užpilkite verdančiu vandeniu, leiskite išbrinkti ir išvirkite ant silpnos ugnies.
- Tuomet sumaišykite grybus, daržoves ir košę bei patiekite.