2 porcijoms reikės:

  • 100 g bulguro kruopų
  • 1 skardinės (425 ml) garuose ruoštų lęšių
  • 1 svogūno
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • 1 a. š. maltos paprikos
  • 1 čili pipiro
  • 20 g mėtos
  • druskos pagal skonį

Gaminimas:

  1. Svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais, apkepiname puode su aliejumi, kuriame virsime sriubą.
  2. Svogūnus sumaišome su pomidorų pasta, smulkiai supjaustytais čili pipirais ir paprika, kepame 3–4 min.
  3. Įpilame verdančio vandens, kad dengtų kruopas, užviriname ir paverdame ant silpnos ugnies maždaug 20 min., kol išvirs. Suberiame lęšius ir dar 5 min. paverdame.
  4. Kai sriuba išverda, įberiame druskos ir sudedame mėtas. Uždengiame dangčiu ir paliekame pastovėti mažiausiai 10 min.

Rekomendacijos. Norėdami, kad bulguro kruopos būtų pikantiškesnio skonio, prieš virdami užmerkite jas šaltame vandenyje ir sumaišykite su vienos citrinos išspaustomis sultimis ir palikite 30–40 minučių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)