„Valgant tos pačios veislės, to paties skinimo braškes, tik augintas skirtinguose Lietuvos regionuose, galite nustebti dėl skonio skirtumų: rytuose braškė bus rūgštesnė, o vakaruose – saldi. Taip pat braškių skonis skiriasi priklausomai nuo sezono – ar tai pirmosios braškės, ar vidurio sezono, ar paskutinės. Man labiausiai patinka sezono pabaigos braškės – tos, kurios skinamos prieš pat Onines. Jų skonis tobulas“, – sakė T. Rimydis ir pasiūlė išbandyti rūkytų braškių kokteilio su jogurto ledukais receptą.
Rūkytų braškių kokteilis su jogurto ledukais
Ingredientai:
- - Braškės: 1000 g
- - Aliejus alyvuogių: 200 g
- - Obuolių sirupas: 300 g
- - Obuolių sultys: 1 l
- - Cukrus: 50 g
- - Natūralus jogurtas: 500 ml
- - Šviežias bazilikas: 50 g
- - Cukrus: 100 g
- - Rabarbarai: 100 g
Gaminimo eiga:
Braškės aptepamos sirupo ir aliejaus glazūra, dedamos rūkyti, rūkoma 100-80 temperatūroje apie 30 minučių, tuomet dedamos į kokteilinę ir, supilus obuolių sultis, sutrinamos. Į martini taurę dedama šaldytas jogurtas su cukrumi (50 g), pilamos trintos rūkytos braškės ir įstatomas cukruje paniruotas rabarbaras.
Skanaus!