„Šaldytuve kaip visada buvo varškės, tad reikėjo ją sunaudoti. Pyragų nesinorėjo, o varškėčius šeimoje valgau tik aš. Nusprendžiau kepti varškės apkepą, kurio, tiesą sakant, greitai neliko, nors tikėjausi rasti bent gabaliuką grįžusi iš darbo“, – pasakoja tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė, kuri labai mėgsta gaminti maistą ir eksperimentuoti virtuvėje.
„Pridėjau tik vieną naują ingredientą ir šįkart varškės apkepą pasigardžiuodami valgė visi šeimos nariai, net mažoji, kuri vengia varškės bet kokiu pavidalu. Stebuklingas ingredientas – šokolado drožlės, dar kitaip vadinamos lašeliais. Naudojau baltojo šokolado lašelius, bet puikiai tiks ir juodojo šokolado lašeliai. Jų tikrai rasite bet kurioje parduotuvėje“, – pataria Odeta ir dalijasi savo varškės apkepo receptu.
Odetos varškės apkepas
Ingredientai: 1,2 kg varškės, 5 kiaušiniai, 200 g cukraus, 2 bananai, 125 g sviesto, 200 g grietinės, 15 g miltų, 15 g krakmolo, 1 tarkuota citrinos žievelė, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 1 šaukštas šokolado drožlių (lašelių).
Gaminimo eiga: varškę sutrinkite. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Į varškę sudėkite trynius, cukrų, ištirpintą sviestą, grietinę, trintus bananus, miltus, krakmolą, šokoladą, citrinos žievelę, vanilinį cukrų. Viską labai gerai išsukite. Baltymus išplakite ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Skardą ištepkite sviestu ir supilkite varškės masę. Išlyginkite paviršių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 min. Skanaus!