Ir dar vienas mažas pastebėjimas – ar žinote, kad 100 g avinžirnių yra net 20 g baltymų?

Reikės:

  • 1 puod. avinžirnių miltų (nerekomenduojame avinžirnių malti patiems – galite sugadinti įrangą)
  • 1/2 ir 1/4 puod. filtruoto vandens
  • 1 a.š druskos „Kala namak“ (ji priduoda kiaušinio skonį)
  • 1 a.š maltų pipirų mišinio
  • 6–8 cm poro
  • 5 v.š. smulkintų krapų (galima naudoti ir šaldytus)
  • kepimui lašelio ekologiško rapsų aliejaus

Patiekimui:

  • vyšninių pomidorų
  • sultenės salotų

Gaminimas:

  1. Porą susmulkinti.
  2. Į avinžirnių miltus įmaišyti vandens, gerai išmaišyti, kad neliktų gumulų.
  3. Į gautą masę berti druską, pipirų, smulkintą porą, krapus ir išmaišyti.
  4. Keptuvę įkaitinti ant vidutinės ugnies su lašeliu aliejaus.
  5. Į keptuvę pilti gautą masę, uždengti dangčiu.
  6. Kepti iš abiejų pusių. Svarbiausia neatidengti dangčio ir būtinai palaukti, kol iki galo iškeps pirma pusė (per viršų nebebus matyti tešlos)! Kepant kitą pusę, taip pat uždengti dangčiu.
  7. Iškepus patiekti su pjaustytais pomidorais ir sultenėmis.

Skanaus!