Ir dar vienas mažas pastebėjimas – ar žinote, kad 100 g avinžirnių yra net 20 g baltymų?
Reikės:
- 1 puod. avinžirnių miltų (nerekomenduojame avinžirnių malti patiems – galite sugadinti įrangą)
- 1/2 ir 1/4 puod. filtruoto vandens
- 1 a.š druskos „Kala namak“ (ji priduoda kiaušinio skonį)
- 1 a.š maltų pipirų mišinio
- 6–8 cm poro
- 5 v.š. smulkintų krapų (galima naudoti ir šaldytus)
- kepimui lašelio ekologiško rapsų aliejaus
Patiekimui:
- vyšninių pomidorų
- sultenės salotų
Gaminimas:
- Porą susmulkinti.
- Į avinžirnių miltus įmaišyti vandens, gerai išmaišyti, kad neliktų gumulų.
- Į gautą masę berti druską, pipirų, smulkintą porą, krapus ir išmaišyti.
- Keptuvę įkaitinti ant vidutinės ugnies su lašeliu aliejaus.
- Į keptuvę pilti gautą masę, uždengti dangčiu.
- Kepti iš abiejų pusių. Svarbiausia neatidengti dangčio ir būtinai palaukti, kol iki galo iškeps pirma pusė (per viršų nebebus matyti tešlos)! Kepant kitą pusę, taip pat uždengti dangčiu.
- Iškepus patiekti su pjaustytais pomidorais ir sultenėmis.
Skanaus!