Virtuvės šefas vėl siūlo puikią idėją vėlyviesiems pusryčiams – dviejų rūšių keksiukus be glitimo. Patiekalas nepareikalaus nei daug laiko, nei pastangų, o džiugesio atneš visai šeimai ir ypač vaikams.
Visus jūrų gėrybių mėgėjus šefas kviečia išeiti į lauką ir pasigaminti įspūdingą juodųjų ryžių paeliją su lašiša, krevetėmis ir midijomis.
Nauji receptai ir naudingi patarimai – kulinarinėje televizijos laidoje „Skaniai ir paprastai“, žada organizatoriai.
Pusryčių keksiukai (12 vnt.)
Tešlai reikės:
- 260 g miltų be glitimo
- 15 g kepimo miltelių
- 180 ml pieno (1 stiklinės)
- 3 kiaušinių
- 70 g sviesto
- žiupsnelio druskos
Sūriam įdarui reikės:
- 3 kiaušinių
- 150 g čederio sūrio
- 100 g virto kumpio
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- kelių lapelių šviežio rozmarino
Saldžiam įdarui reikės:
- 150 g juodojo šokolado
- 100 g figų ir migdolų sūrio (arba kitų vaisių sūrio)
Gaminimas:
- Birius produktus: miltus, kepimo miltelius ir druską gerai išmaišyti.
- Įmušti kiaušinius ir viską gerai permaišyti.
- Prikaistuvyje pašildyti pieną kartu su sviestu, kol sviestas visiškai ištirps.
- Pusę pašildyto pieno supilti į miltų ir kiaušinių masę, gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų, supilti likusią pieno dalį ir vėl viską gerai permaišyti. Turi pasidaryti vientisa tirštos grietinės konsistencijos tešla.
- Padalinti į dvi dalis ir paruošti dviejų rūšių įdarus.
- Įmušti kiaušinius į keptuvėje įkaitintą alyvuogių aliejų ir lengvai maišant pakepinti. Sūrį ir virtą kumpį supjaustyti kubeliais, rozmarino lapelius susmulkinti.
- Viską suberti į vieną dalį tešlos ir išmaišyti. Išdėlioti į 6 keksiukų formeles.
- Vaisių sūrį supjaustyti kubeliais ir suberti į antrą dalį tešlos kartu su šokolado gabaliukais. Viską gerai išmaišyti ir išdalinti į 6 keksiukų formeles.
- Visus keksiukus kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių.
- Saldžius keksiukus galima dekoruoti grietinėlės sūrio kremu ir šviežiomis uogomis.
Juodųjų ryžių paelija su jūrų gėrybėmis
Reikės:
- 500 g juodųjų ryžių
- 1,5 l vandens
- 2–3 vnt. ančiuvių filė
- 2 baltojo svogūno galvų
- 2–3 skiltelių česnako
- 1 čili pipiro
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 arb. š. druskos
- 0,5 arb. š. juodųjų pipirų
- 8 vnt. karališkųjų krevečių
- 200 g lašišos filė
- 200 g midijų
- 1 stiklinės balto vyno
- pluoštelio šviežių petražolių
Gaminimas:
- Įkaitinti grilį iki 180°C, įdėti paelijos keptuvę, įpilti alyvuogių aliejaus ir truputį pakaitinti. Sudėti ančiuvių filė gabaliukus, suberti susmulkintą svogūną, česnaką ir čili pipirą. Viską pakepinti, kol svogūnas taps skaidrus.
- Tada daržoves sustumti į vieną keptuvės kraštą, o kitame pakepinti krevetes po 1 minutę iš kiekvienos pusės.
- Krevetes išimti ir padėti atskirai.
- Daržoves vėl paskleisti keptuvėje, suberti ryžius, išmaišyti ir užpilti baltu vynu. Maišant pakepinti 2–3 minutes ir atsargiai užpilti vandeniu.
- Grilį uždengti ir palikti virti/troškintis 15–20 minučių.
- Tada ant viršaus išdėlioti lašišos gabaliukus, krevetes ir midijas.
- Grilį vėl uždengti ir dar 5–7 minutes viską patroškinti.
- Šią paeliją galima gaminti ir ant viryklės.
- Paruoštą paeliją apibarstyti šviežiais žalumynais.
Skanaus!
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (4)