Jums reikės:
- 3 vidutinio dydžio sunokusių bananų;
- 120 g žemės riešutų sviesto;
- 70 g pilno grūdo avižinių miltų;
- 25 g klevų sirupo;
- 200 ml migdolų pieno;
- 160 g pilno grūdo avižinių dribsnių;
- 1 a.š kepimo miltelių;
- 2 a.š. malto cinamono;
- 0.5 a.š. malto muskato;
- Žiupsnio druskos.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros;
2. Šakute sutrinkite bananus iki vientisos masės;
3. Atskirame dubenyje sumaišykite riešutų sviestą su klevų sirupu. Gautą masę sumaišykite su bananų masę ir išmaišykite. Sudėkite dribsnius, miltus, kepimo miltelius, prieskonius, druską ir viską gerai išmaišykite.
4. Formelę ištepkite aliejumi (naudojau stačiakampę formą 11×22 cm) ir sudėkite tešlą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių, su mediniu pagaliuku patikrinkite ar keksas jau iškepė ir pagaliukas neaplimpa tešla.
Palaukite, kol atvės, ir tuomet skanaukite.
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų.
Receptu dalijasi tinklaraštis Wise taste.