O dar man labai rūpėjo išbandyti naują formą pyragui kepti. Pasirodo, ji ne tik graži, bet bandelės joje iškepė puikiai, greitai, visai nesudžiuvo, net priešingai, nors apačioje buvo karamelė, niekas neprilipo, bandelės išsiėmė puikiai.
Tobuliausių bandelių su cinamonu receptas
- 10 g šviežių mielių
- 80g cukraus
- 150 ml pieno
- 300g miltų
- 50 g ištirpinto sviesto
- 1 kiaušinio
- Žiupsnelio druskos
Bandelėms suformuoti:
- ~100g minkšto sviesto
- 70 g drėgno muscovado cukraus
- 1 šaukšto cinamono
Mieles ištrinkite su cukrumi, supilkite pašildytą pieną, gerai išmaišykite. Palikite 15 min., kad mielės suaktyvėtų.
Kiaušinį išplakite kartu su likusiu cukrumi ir druska. Sviestą kol kas atidėkite, o likusius produktus suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai, pamažu supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.
Tešlą uždenkite. Palikite šiltoje vietoje apie ~ 1,5 val, kol tūris padvigubės.
Sviestu gausiai patepkite formą. Pabarstykite cukrumi su cinamonu.
Tešlą plonai iškočiokite, patepkite likusiu sviestu, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu ir suvyniokite. Supjaustykite bandeles. (12-13)
Sudėkite bandeles į kepimo formą palikdami tarpus. Palikite kildintis 40 min.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min, režimas – viršus-apačia.