4 porcijoms reikės:

  • 1 skardinės (425 ml) garuose ruoštų raudonųjų pupelių
  • 1 skardinės (425 ml) kukurūzų
  • 400 g kiaulienos išpjovos
  • 300 g bolivinių balandų
  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • ½ šaukšto sezamo sėklų
  • 8 šaukštų sojų padažo
  • 6 šaukštų obuolių acto
  • 100 ml vandens
  • 4 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų pomidorų pastos
  • ½ raudonosios paprikos
  • druskos pagal skonį

Gaminimas:

  1. Išmušame abi kiaulienos gabaliukų puses. Supjaustome juostelėmis, apkepiname iš visų pusių alyvuogių aliejuje, apibarstome sezamo sėklomis.
  2. Išverdame bolivines balandas.
  3. Nupilame raudonųjų pupelių ir kukurūzų skystį.
  4. Alyvuogių aliejuje 3 minutes kepiname raudonąsias pupeles, sudedame kukurūzus, bolivines balandas, išmaišome ir pakepiname dar 2 minutes uždengę dangčiu.
  5. Paruošiame padažą: gilioje keptuvėje sumaišome obuolių actą su sojų padažu, pomidorų pasta ir patroškiname nustatę nedidelę temperatūrą.
  6. Suberiame cukrų, supilame vandenį, sudedame papriką, supjaustytą plonomis juostelėmis. Nustatę nedidelę temperatūrą, troškiname apie 10 minučių. Paprika turi išlikti šiek tiek tvirta, o padažas – ne pernelyg tirštas.
  7. Į gilią lėkštę suberiame raudonųjų pupelių, kukurūzų ir bolivinių balandų garnyrą, ant viršaus sudedame kiaulienos gabaliukus. Viską užpilame saldžiarūgščiu padažu.

Rekomendacijos. Jeigu padažas pernelyg rūgštus, įberkite daugiau cukraus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)