Reikės:
- 250 g lęšių
- 2 skiltelių česnako
- 1 mažo svogūno
- 2 a. š. pomidorų pastos
- 2–3 pomidorų
- 1 čili pipirų
- 1/2 st. sultinio
- druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
- Lęšius išverdame, kaip nurodyta ant pakuotės.
- Baklažaną nuplauname, supjaustome 1,5 cm storio griežinėliais, pasūdome iš visų pusių ir sudedame į rėtį, pastatytą kriauklėje. Paliekame 15–45 min. karčioms sultims nuvarvėti. Tuomet nuplauname ir supjaustome kubeliais.
- Smulkiai supjaustome svogūną, česnaką ir čili pipirą, pomidorus – kubeliais
- Keptuvėje įkaitiname 2 v. š. aliejaus, beriame svogūnus, česnaką ir čili pipirą. Maišydami kepame 3 minutes.
- Į keptuvę sudedame baklažaną ir maišydami kepame 5 minutes.
- Beriame pomidorus, dedame pomidorų pastą, pagardiname druska, pipirais ir permaišome. Maišydami kepame 5 minutes.
- Suberiame išvirtus lęšius, pilame sultinį ir troškiname ant nedidelės ugnies, kol skystis išgaruos (apie 15–20 min.).
Skanaus!