Reikės:
- 1 saujos špinatų
- 2 kiaušinių
- šaukšto graikinio jogurto
- druskos
- juodųjų pipirų
- šlakelio aliejaus
- 3 šaukštų lydyto pelėsinio sūrio
- 5 svogūnų laiškų
- 3 mažų pomidoriukų
- žirnelių ar kitų daigų
Gaminimas:
- Špinatus smulkiai supjaustyti, išplakti kartu su kiaušiniais, graikišku jogurtu, paskaninti druska, pipirais.
- Įkaitinti keptuvę, pilti šlakelį aliejaus ir supilti plaktus kiaušinius, uždengti dangčiu ir kepti, kol neliks skystos kiaušinių masės.
- Atidengti keptuvę, apversti omletą ir kepti 1 minutę. Tada ištraukti iš keptuvės.
- Ištepti omletą sūriu, sudėti svogūnų laiškus, per pusę perpjautus pomidoriukus, daigus ir susukti.
- Valgomas tiek šiltas, tiek šaltas ir tinka kaip užkandis.
Šis receptas – iš P. Strasevičiaus knygos „Superpietūs dėžutėje“.