Karšto oro gruzdintuvėms sparčiai populiarėjant visame pasaulyje, ši tendencija jau pasiekė ir Lietuvos virtuves.
Karšto oro gruzdintuvė veikia kaip nedidelė konvekcinė orkaitė su galingu ventiliatoriumi. Tai leidžia gaminti traškius, auksinės spalvos patiekalus be puodo ar pilnos keptuvės aliejaus – viskas dėl oro cirkuliacijos. Be to, maistas paruošiamas greičiau nei orkaitėje.
Vienas iš knygos „Viskas ore“ receptų autorių virtuvės šefas Gian Luca Demarco įsitikino, kad gruzdintuvė nėra skirta tik vištų sparneliams ar bulvytėms paruošti. Joje galima gaminti sriubas, košes, lazaniją, iškepti vištą ar net tortus.
Pristigusiems idėjų, ką gaminti gruzdintuvėje, Gian Luca Demarco kartu su kitais devyniais Lietuvos kulinarais rekomenduoja atsiversti receptų knyga „Viskas ore“. Čia – receptai tiek šventėms, tiek kasdienai.
Rceptus aip pat kūrė Agnė Litvinienė, Beata Rusu, Dovilė Charpenter, Federico Meschino, Meda Yildirim, Monika Sutkutė, Valda Sabaitienė, Eglė Angelė ir Viktorija Uzielė.
Kviečiame išbandyti kelis receptus iš knygos: