19
Kitas

Vištienos plovas – gardus iki paskutinio šaukšto

Uzbekiškas plovas

Reikės:

Kiaulienos sprandinė 400 g
Morkos 400 g
Svogūnai 300 g
Ryžiai 400 g
Razinos 2 saujos
Džiovinti abrikosai 2 saujos
Česnakai 2 vnt.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį

Gaminimas:

1. Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite aliejuje, kol apskrus.

2. Suberkite kartu su likusiu aliejumi keptuvėje į ketaus metalo puodą ir apibarstykite druska ir pipirais.

3. Morkas sutarkuokite ir apkepkite aliejuje, kol gražiai apskrus.

4. Suberkite ant keptos kiaulienos ir apibarstykite druska ir pipirais.

5. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje, kol gražiai apskrus.

6. Suberkite ant morkų ir uždėkite per pusę perpjautas česnakų galvas (nuimkite tik sausas luobeles ir nuplaukite).

7. Supilkite kelis kartus šaltame vandenyje perplautus ryžius.

8. Užpilkite vandens tiek, kad apsemtų ryžius per 2 pirštus.

9. Pabarstykite druska, pipirais. Užbarstykite razinomis ir smulkiai pjaustytais džiovintais abrikosais.

10. Puodą uždenkite ir pašaukite valandai į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.

11. Plovą sumaišykite ir patiekite su raugintais agurkais.

Skanaus!

19
Kitas

Vištienos plovas – gardus iki paskutinio šaukšto

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)