Gardieji tradiciniai šaltibarščiai
Maisto tinklaraščio @paprastagaminti.karina autorė Karina Kulevičienė sezono metu šaltibarščius ruošia gana dažnai – kol šilta, tol jais ir mėgaujasi. Pirmenybę Karina teikia klasikiniams šaltibarščiams, tačiau pastebi: „Toli gražu ne visi šaltibarščiai mūsų šeimai būna skanūs.“ Tad dviejų vaikų mama ir pasakoja, kaip paruošti gardžiausią šaltą sriubą.
Reikės:⠀
• 0,5 l marinuotų burokėlių
• 1 šaukštas cukraus (be kaupo)
• 1 šaukštas druskos (be kaupo)
• 1/2 citrinos
• 4 agurkai
• saujelė krapų
• saujelė laiškinių svogūnų
virti kiaušiniai
Gaminimas:⠀
* Agurką, krapus ir svogūnus pjaustome smulkiai. Dedame druskos, cukraus ir spaudžiame citrinos sultis. Išmaišome. Užpilame kefyru ir dar kart pamaišome.⠀
* Paliekame kokių 30 minučių pastovėti šaldytuve.⠀
* Bulves išverdu taip, kad viduje būtų vos vos kietos.⠀
* Pjaunu į kelias dalis ir keptuvėje su sviestu ir aliejumi kepu, kol gerai apskrus.⠀
* Beriu druskos, kario, žolelių ir česnakėlio.
* Į lėkštę pilu sriubos. Tiems, kas valgo su kiaušiniu, dedu į lėkštę perpus pjautą kiaušinį. Ir patiekiu su bulvėmis. Skanaus.
Karinos patarimai:
* „Įsitikinkite, kad užtenka druskos. Tačiau jei jaučiate, kad jos mažoka, neskubėkite iškart berti daugiau. Svarbu užmaišius šaltibarščius leisti jiems truputį pastovėti, kad atsiskleistų visi skoniai ir druska pilnai ištirptų.⠀ Geram rūgštumo ir saldumo balansui naudokite citrinos sultis ir truputį cukraus. Patikėkite, šis pagardinamas perkels jūsų šaltibarščius į kitą lygį.
* Rekomenduoju nepjaustyti kiaušinių į bendrą puodą. To nederėtų daryti dėl dviejų priežasčių.⠀
1. Tikrai ne visi mėgsta kiaušinius šaltibarščiuose.
2. Kiaušiniai, pastovėję kiek ilgiau, gali išskirti specifinį kvapą. O juk šaltibarščiuose turime jausti malonų žolelių ir agurko kvapą.⠀