111
Kitas

Šaltibarščiai su raugintais agurkėliais – naujas skonis ir puikūs vertinimai“

Gardieji tradiciniai šaltibarščiai

Šaltibarščiai

Maisto tinklaraščio @paprastagaminti.karina autorė Karina Kulevičienė sezono metu šaltibarščius ruošia gana dažnai – kol šilta, tol jais ir mėgaujasi. Pirmenybę Karina teikia klasikiniams šaltibarščiams, tačiau pastebi: „Toli gražu ne visi šaltibarščiai mūsų šeimai būna skanūs.“ Tad dviejų vaikų mama ir pasakoja, kaip paruošti gardžiausią šaltą sriubą.

Reikės:⠀

• 0,5 l marinuotų burokėlių

• 1 šaukštas cukraus (be kaupo)

• 1 šaukštas druskos (be kaupo)

• 1/2 citrinos

• 4 agurkai

• saujelė krapų

• saujelė laiškinių svogūnų

  • virti kiaušiniai

Šaltibarščiai

Gaminimas:⠀

* Agurką, krapus ir svogūnus pjaustome smulkiai. Dedame druskos, cukraus ir spaudžiame citrinos sultis. Išmaišome. Užpilame kefyru ir dar kart pamaišome.⠀

* Paliekame kokių 30 minučių pastovėti šaldytuve.⠀

* Bulves išverdu taip, kad viduje būtų vos vos kietos.⠀

* Pjaunu į kelias dalis ir keptuvėje su sviestu ir aliejumi kepu, kol gerai apskrus.⠀

* Beriu druskos, kario, žolelių ir česnakėlio.

* Į lėkštę pilu sriubos. Tiems, kas valgo su kiaušiniu, dedu į lėkštę perpus pjautą kiaušinį. Ir patiekiu su bulvėmis. Skanaus.

Karinos patarimai:

* „Įsitikinkite, kad užtenka druskos. Tačiau jei jaučiate, kad jos mažoka, neskubėkite iškart berti daugiau. Svarbu užmaišius šaltibarščius leisti jiems truputį pastovėti, kad atsiskleistų visi skoniai ir druska pilnai ištirptų.⠀ Geram rūgštumo ir saldumo balansui naudokite citrinos sultis ir truputį cukraus. Patikėkite, šis pagardinamas perkels jūsų šaltibarščius į kitą lygį.

* Rekomenduoju nepjaustyti kiaušinių į bendrą puodą. To nederėtų daryti dėl dviejų priežasčių.⠀

1. Tikrai ne visi mėgsta kiaušinius šaltibarščiuose.

2. Kiaušiniai, pastovėję kiek ilgiau, gali išskirti specifinį kvapą. O juk šaltibarščiuose turime jausti malonų žolelių ir agurko kvapą.⠀

111
Kitas

Šaltibarščiai su raugintais agurkėliais – naujas skonis ir puikūs vertinimai“