„Sveika mityba yra mano kasdienė siekiamybė. Mityboje stengiuosi maksimaliai išvengti pridėtinio cukraus. Pati gamindama niekada jo nenaudoju. O prieš tris metus feisbuke sukūriau grupę „Be pridėtinio cukraus“. Ji skirta „becukriams“ entuziastams, t. y. žmonėms, kurie nori mažinti pridėtinio cukraus vartojimą, sužinoti apie cukraus alternatyvas, geriau suprasti, kokią įtaką cukrus turi sveikatai. Šioje grupėje taip pat galima rasti receptų be pridėtinio cukraus“, – pasakoja vilnietė.
Šia veikla moteris siekia bent kažkiek prisidėti prie Lietuvos žmonių sveikesnio gyvenimo būdo: „Edukacija apie pridėtinį cukrų yra mano savanorystės veikla.“
Prieš Velykas moteris nutarė pasidomėti majonezu. Audra informaciją rinko iš parduotuvėse esančių prekių etikečių ir/ arba internete skelbiamos informacijos apie tuos gaminius. Informaciją susistemino ir pasidalijo su bendraminčiais grupėje.
Apžvalga grupėje sulaukė didelio susidomėjimo.
Be majonezo pašnekovė jau yra parengusi ir kitų produktų apžvalgas: juodos duonos, šviesios duonos, kečupo, varškės sūrelių.
Moteris pastebi, kad šiose apžvalgose tikrai nėra visų rinkoje esančių tos kategorijos produktų.
Kalvaitytė džiaugiasi, kad jos pastangos keičia kitų gyvenimus – kai kurie žmonės jau pakeitė savo perkamus daug cukraus turinčius gaminius į sveikesnius, mažiau cukrų sudėtyje turinčius maisto produktus.
Ateityje moteris planuoja apžvelgti ir kitus produktus.