Reikės:
Miltai 300 g
Sviestas 200 g
Cukrus 150 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Varškė 500 g
Kondensuotas pienas 1 indelis
Kiaušiniai 3 vnt.
Krakmolas 1 šaukštas
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Gaminimas:
* Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniu.
* Po truputį įmaišykite miltus su kepimo milteliais.
* Gerai išminkykite. Jei tešla kimba prie rankų, įberkite dar miltų.
* Tešlą padalinkite į dvi dalis - didesnę ir mažesnę. Susukite į maistinę plėvelę ir dėkite valandai-dviem į šaldytuvą.
* Varškę ištrinkite su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite krakmolą.
* Didesnį gabalą tešlos sutarkuokite burokine tarka į sviestu išteptą formą ir tolygiai paskirstykite.
* Supilkite įdarą.
* Ant viršaus tolygiai sutarkuokite mažesnį tešlos gabalą.
* Kepkite varškės pyragą iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių.
Skanaus!