Renata Jampolskė pasakoja, kad virtuvė – jos darbo erdvė, nes tenka gaminti kadienį – „buitinį“ maistą.
„O štai Marius imasi prabangių patiekalų – steikų, antienos, raugintų kopūstų sriubos. Tačiau ir tada aš būnu virtuvėje, nes reikia viską sutvarkyti“, – šypsosi moteris.
Lankydamasi laidoje „Mamų virtuvė“ Renata Jampolskė nutarė pagaminti kone legendinį patiekalą, kurio receptą turi jau 20 metų. Beje, šis patiekalas itin patinka dukrai Viltei.
„Tai saldžiarūgštė vištiena. Jei aš ją gaminu, dukra niekada neatsisakys – garantuotai valgys. Šį patiekalą gaminu jau turbūt 20 metų. Jo receptą sužinojau įsidarbinusi bare – patiko, įsiminiau ir nuo to laiko tokią vištieną gaminu savo virtuvėje“, – pasakoja Renata ir kviečia išbandyti.
Saldžiarūgštė vištiena
Reikės:
500 g vištienos krūtinėlės
prieskonių paukštienai
3–4 v. š. krakmolo
Padažui:
0,5 stiklinės medaus
0,54 citrinos sulčių
3 v. š. sojos padažo
Garnyrui:
bulvyčių fri
agurkų
pomidorų
Gaminimas:
Pirmiausia bulvytes fri pabarstyti druska, bulvių prieskoniais ir šauti į orkaitę.
Vištieną supjaustyti kubeliais, pabarstyti prieskoniais ir apvolioti krakmole.
Į pakaitintą keptuvę pilti aliejaus ir sudėti vištienos gabalėlius. Apkepus vienai pusei apversti.
Kol vištiena kepa, metas gaminti padažą. Į indą pilti citrinų sultis, medų ir sojos padažą, išmaišyti.
Vištienai apkepus iš abiejų pusių į keptuvę supilti paruoštą padažą, išmaišyti.
Vis pamaišant kepti, kol skystis išgaruos ir padažas sutirštės. Vištiena paruošta.
Patiekti su bulvytėmis fri ir pjaustytais agurkais bei pomidorais. Skanaus.
Visą „Mamų virtuvės“ laidą galite pažiūrėti: