Jums reikės:

  • 230 g miltų
  • šaukštelio kepimo miltelių
  • 50 g kakavos
  • 150 g rudojo cukraus
  • 200g sviesto
  • saujelės smulkintų migdolų
  • 1 didelio kiaušinio
  • 600 g desertinės nesaldžios varškės
  • 2 didelių kiaušinių
  • pusės indelio sutirštinto saldinto pieno
  • kelių šaukštelių vanilinio cukraus
  • kelių šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų jogurtinės grietinės

Gaminimas:

  1. Pradėkime nuo tešlos. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava, cukrumi, migdolais. Supjaustykite kubeliais sviestą ir sumaišykite su miltų mase, trinkite tarp pirštų, kol miltai pasidarys sviestiniai. Įmuškite kiaušinį ir minkykite rankomis. Jei tešla nesulimpa, įpilkite šaukštą ar du vandens.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  3. Varškę, sutirštintą pieną, vanilinį cukrų, cukrų, grietinę ir kiaušinius išplakite elektriniu plakikliu.
  4. Į ovalios formos kepimo indą tieskite kepimo popierių. Tešlą padalinkite į dvi dalis.
  5. Viena tešlos dalimi išklokite kepimo dugną, supilkite varškės masę ir pašaukite kepti 20–25 min. Tuomet ištraukite iš orkaitės.
  6. Iš likusios tešlos padarykite daug mažų gabaliukų ir uždenkite pyrago viršų. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 25–30min.
  7. Gerai atvėsinkite. Geriausia valgyti kitą dieną. Tada skonis būna nepakartojamas.

Skanaus!