15
Kitas

Morenginis citrinų pyragas

Apelsinų galeta

4 porcijos

Tešlai reikės:

  • 220 g miltų
  • ⅓ šaukštelio druskos
  • 50 g cukraus
  • 120 g šalto sviesto
  • 1 kiaušinio trynio
  • 70 ml šalto pieno


Įdarui reikės:

  • 600 g apelsinų (2–3 vnt.)
  • 100 g rudojo cukraus
  • 5 g vanilinio cukraus
  • 20 g kukurūzų krakmolo
  • 20 g lazdynų arba migdolų riešutų


Aptepti reikės:

  • 1 kiaušinio


Apibarstyti reikės:

  • miltelinio cukraus


Pagaminti tešlą: dubenyje sumaišyti miltus, druską ir 50 g cukraus. Atšaldytą sviestą supjaustyti gabalėliais ir sudėti į miltų mišinį. Sviestą trinti su miltais tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Kiaušinio trynį suplakti su pienu ir sumaišyti su sviesto ir miltų trupiniais. Išminkyti vientisą tešlą. Ją suvynioti į maistinę plėvelę ir 40–60 minučių palaikyti šaldytuve.

Paruošti įdarą: apelsinus nulupti, supjaustyti riekelėmis skersai skiltelių, apibarstyti 60 g rudojo cukraus, vaniliniu cukrumi ir palikti 15 minučių. Kitame dubenyje sumaišyti likusius 40 g cukraus, kukurūzų krakmolą ir įdarui skirtus riešutus.

Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros.

Ant šiek tiek miltais pabarstyto kepimo popieriaus iškočioti apie 30–35 cm skersmens tešlos paplotį. Ant jo suberti cukraus, krakmolo ir riešutų mišinį, paliekant apie 5 cm dydžio kraštelius. Gražiai sudėlioti apelsinų riekeles (nuvarvinus susidariusį skystį). Tešlos kraštus užlenkti į vidų ir aptepti išplaktu kiaušiniu.

Kepti apie 40 minučių, kol kraštai taps aukso spalvos. Apibarstyti milteliniu cukrumi.

15
Kitas

Morenginis citrinų pyragas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)