„Šiam receptui tinka absoliučiai visi valgomi grybai – rinkti miške, auginti namuose ar pirkti parduotuvėje, o ir pasigaminti visai nesudėtinga.

Rūta pasidalijo savo firminiu marinuotų grybų receptu

Tokie grybai puikiai tiks kaip užkandis, ant šventinio stalo, taip pat juos galima naudoti įvairioms mišrainėms ar silkėms pagardinti.

Marinavimui visada renkuosi nedidelius grybus, nes jie geriau išlaiko savo formą ir būna traškūs“, – pasakoja Rūta ir dalijasi savo firminiu receptu.

Rūtos marinuoti grybai

Ingredientai:
1 kg grybų,
3 dideli svogūnai,
8 česnako skiltelės,
2–3 čili pipirai (pagal skonį),
4 v. š. druskos,
3 v. š. cukraus,
7 v. š. acto 9 %,
lauro lapai,
kvapnieji pipirai,
čiobrelis,
1 l vandens.

Rūta pasidalijo savo firminiu marinuotų grybų receptu

Gaminimo eiga:

* Kruopščiai nuvalytus grybus dedame į puodą ir verdame apie 20 min.

* Kol grybai verda – pasigaminame marinatą. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, česnaką supjaustome plonais griežinėliais, čili pipirus stambiai sukapojame.

* Sudedame daržoves, druską, cukrų ir prieskonius į puodą ir užpilame 1 l vandens. Paverdame 5 min. ir supilame actą, sudedame virtus ir perplautus grybus bei paverdame dar 5 min.

* Paragaujame ir, jei trūksta, pridedame norimų prieskonių.

* Sudedame grybus į sterilizuotus indelius. Marinuoti grybai puikiai išsilaiko rūsyje ir šaldytuve.

„Beje, aš jau seniai nebevargstu su ilgu indų sterilizavimo procesu. Naudoju paprastą ir greitą dezinfekavimo būdą, kuris man pasitvirtino 100 proc. Tereikia išplauti indelius ir dangtelius, kruopščiai nusausinti ir pavalyti degtine suvilgyta servetėle. Susitaupo nemažai laiko, o ir konservai, uogienės bei kompotai „neiššauna“, – pasidalijo Rūta.

Rūta pasidalijo savo firminiu marinuotų grybų receptu
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)