Reikės:

  • 0,5 kg vištienos šlaunelių mėsos
  • druskos
  • pipirų
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 svogūno
  • 2 morkų
  • 200 g pievagrybių
  • 3 čiobrelių šakelių
  • 100 ml balto vyno
  • 450 ml vištienos sultinio
  • 3 didelių ir minkštų pomidorų

Gaminimas:

  1. Vištieną įmasažuojame druska ir pipirais pagal skonį.
  2. Dalį alyvuogių aliejaus įkaitiname keptuvėje ir kepame vištieną iš abiejų pusių po 5 minutes. Išėmę iš keptuvės perkeliame vištieną į lėkštę.
  3. Likusį aliejų vėl įkaitiname keptuvėje ir suberiame spaustą česnaką, pjaustytas morkas, grybus ir čiobrelio lapelius. Vis pamaišydami kepame apie 4 minutes.
  4. Supilame vyną, sultinį, suberiame smulkiai pjaustytus pomidorus, galima įberti dar šiek tiek druskos ir pipirų pagal skonį. Viską išmaišome, sudedame vištieną, uždengiame keptuvę ir troškiname ant silpnos ugnies dar maždaug 15 minučių.
  5. Patiekiame su ryžiais arba kitu garnyru. Papuošiame čiobrelių šakelėmis, smulkintomis petražolėmis arba kaparėliais.
Vištiena, troškinta su pomidorais

Skanaus!