Gaminant tradicinį Quiche Lorraine pačiam iš reikiamų produktų tenka suminkyti ir tešlą, tačiau pabandykite paprastesnį variantą – ryto pyragą gaminkite iš gatavos bemielės tešlos.
Drąsiai eksperimentuokite – įdarui rinkitės įvairiausius produktus, kuriuos patys mėgstate: sūrį, kumpį, lašišą, grybus, skirtingas daržoves.
Reikės:
- pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos (jei liks, išsikepkite pyragėlių, pavyzdžiui, su bananais)
- apie 300 g mėgstamos mėsos (kumpio, vištienos krūtinėlės, o gal dešrelių)
- apie 150 g fermentinio sūrio
- 2 kiaušinių
- apie 150 g grietinės
- apie 100 g pievagrybių (arba mėgstamų daržovių)
- svogūno laiškų
- druskos
- pipirų
- geros saujos džiovintų pupų ar žirnių
Gaminimas:
- Tešlą iškočiokite ir išklokite ja kepimo formą. Kad tešla neiškiltų, patariama ją subadyti šakute.
- Ant tešlos viršaus uždėkite kepimo popieriaus ir suberkite džiovintų pupų ar žirnių. Tai taip pat apsaugos tešlą nuo iškilimo. Pašaukite tešlą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 10 min.
- Per tą laiką paruoškite įdarą. Mėsą ir pievagrybius susmulkinkite nedideliais gabaliukais ir išdėliokite ant iškeptos tešlos. Atskirame inde išplakite kiaušinius, supilkite grietinėlę ir įtarkuokite sūrio. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Paruoštą mišinį užpilkite ant mėsos su grybais. Viską apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir vėl pašaukite į orkaitę maždaug 15 min.
Šis pyragas labai skanus ir šaltas, tad jei liks nuo pusryčių stalo, galėsite vėl jo paskanauti ir per pietus ar vakarienę.