Receptas (10 vidutinio dydžio bandelių):

„Tangzhong“ įmaišalui:

20 g. miltų

100 ml vandens

Tešlai:

„Tangzhong“ įmaišalo

1 kiaušinio

120 ml pieno

50 g. minkšto sviesto

350 g. miltų

7 g. sausų mielių

1 a.š. druskos

20 g. cukraus

Mielinės bandelės

Gaminimas:

Įmaišalui (tuo mandriu pavadinimu) į nedidelį puodą suberkite miltus ir supilkite vandenį, dėkite ant nedidelės kaitros ir maišydami kaitinkite, kol masė ims tirštėti (sutirštėja ji labai greitai, praktiškai per kokias 5 sekundes). Nuimkite nuo kaitros ir atidėkite į šalį. Į švarų dubenį suberkite miltus, sausas mieles, druską ir cukrų. Į šiek tiek atvėsusį įmaišalą supilkite pieną ir įmuškite kiaušinį. Išmaišykite ir visą šią masę supilkite į miltų, mielių, druskos ir cukraus mišinį. Pradėkite minkyti. Aš minkiau su virtuviniu kombainu nedideliu greičiu. Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir minkykite toliau, kol tešla taps elastinga, bet vis dar šiek tiek lipni. Nedėkite daugiau miltų. Kombainu iš viso minkau kokias 7 minutes. Švarų indą ištepkite aliejumi. Savo rankas – taip pat. Iš tešlos suformuokite gražų rutulį ir dėkite į aliejumi išteptą indą. Uždenkite ir leiskite pakilti (apie porą valandų). Kai tešla pakils, jei kepsite tiesiog paprastas pusryčių bandeles, gnybkite po gabalėlį ir formuokite bandeles. Aptepkite kiaušinio plakiniu, uždenkite ir leiskite joms dar kokių 30 min pastovėti, kad iškiltų (jei norite pabarstykite sėklomis). Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir dėkite kepti 20 min.

Iškepusias ragaukite su kuo tik širdis geidžia.

Šaltinis
Temos
https://virtuvezaliems.wordpress.com
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)