Reikės:
500 g kiaulienos faršo
1/3 stiklinės džiūvėsėlių
160 ml grietinės
1 kiaušinio
sviesto
1 svogūno
druskos, pipirų, džiovintų čiobrelių pagal skonį
Padažui:
300 ml po kepimo likusio skysčio
100 ml grietinėlės
1 šaukšto sviesto
1,5 šaukšto miltų
sojų padažo
druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
- Džiūvėsėlius sumaišykite su grietine ir palikite 10 min. išbrinkti.
- Keptuvėje su šiek tiek sviesto apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną.
- Į faršą įmuškite kiaušinį, supilkite džiūvėsėlius ir sudėkite apkeptus svogūnus. Pagardinkite druska, pipirais ir džiovintais čiobreliais. Išmaišykite.
- Šlapiais delnais formuokite nedidelius, maždaug arbatinio šaukštelio dydžio kukuliukus.
- Suformavę kepkite juos keptuvėje su įkaitusiu sviestu. Iškepę laikykite juos šiltai, kol paruošite padažą.
- Į po kepimo likusį skystį įpilkite šiek tiek vandens ir pavirkite. Gautą skystį perkoškite.
- Kitame puode pakaitinkite sviestą. Kai šis paruduos, įmaišykite miltus. Vėl kaitinkite, kol paruduos miltai.
- Į gautą mišinį supilkite perkoštą skystį, pagardinkite druska, pipirais ir šlakeliu sojų padažo.
- Mėsos kukulius tiekite su padažu ir mėgstamomis daržovėmis.
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (24)