Reikės:

  • šviežio viščiuko (apie 1,6 kg)
  • 2 raudonųjų čili pipirų
  • 1 v.š. šviežio imbiero
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 v.š. aliejaus (tinka kokosų, alyvuogių)
  • saujos šviežių kalendrų
  • 2 stiklinių vištienos sultinio
  • 1 citrinžolės stiebo (yra pirkti dideliuose prekybos centruose, bet jei nerasite – tiesiog praleiskite)
  • 400 ml kokosų pieno
  • 400 g mažų bulvių
  • 1 laimo
  • 2 a.š. rudojo cukraus
  • 1 v.š. žuvų padažo

Gaminame:

  1. Susmulkiname vieną čili pipirą. Jį sumaišome su tarkuotu imbieru, česnaku, aliejumi, puse kiekio smulkintų šviežių kalendrų, druska ir pipirais.
  2. Viščiuką nuplauname ir nusausiname. Valgomuoju šaukštu kiek įmanoma atskiriame odelę nuo mėsos. Tuomet paruoštu prieskonių mišiniu ištepame tarpą tarp odos ir mėsos, o likusiu mišiniu ištepame visą viščiuką.
  3. Į kepimo skardą aukštais kraštais ar puodą (reikės uždengti) pilame sultinį, įmetame citrinžolę, vieną čili pipirą ir įdedame viščiuką.
  4. Uždengiame skardą/ puodą ir kepame 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Jei vištiena liečia dangtį – tą vietą patepame aliejumi.
  5. Po 45 minučių supilame kokosų pieną ir sudedame bulvytes. Kepame dar 45 minutes be dangčio.
  6. Ištraukiame viščiuką ir bulves, išimame citrinžolę ir čili pipirą. Šaukštu pašaliname ant paviršiaus susidariusius riebalus.
  7. Padažą sumaišome su 1 laimo sultimis, cukrumi, žuvies padažu ir smulkintomis likusiomis kalendromis.
  8. Patiekiame vištieną su bulvytėmis ir paruoštu padažu.

Skanaus!