Reikės:
- šviežio viščiuko (apie 1,6 kg)
- 2 raudonųjų čili pipirų
- 1 v.š. šviežio imbiero
- 2 česnako skiltelių
- 1 v.š. aliejaus (tinka kokosų, alyvuogių)
- saujos šviežių kalendrų
- 2 stiklinių vištienos sultinio
- 1 citrinžolės stiebo (yra pirkti dideliuose prekybos centruose, bet jei nerasite – tiesiog praleiskite)
- 400 ml kokosų pieno
- 400 g mažų bulvių
- 1 laimo
- 2 a.š. rudojo cukraus
- 1 v.š. žuvų padažo
Gaminame:
- Susmulkiname vieną čili pipirą. Jį sumaišome su tarkuotu imbieru, česnaku, aliejumi, puse kiekio smulkintų šviežių kalendrų, druska ir pipirais.
- Viščiuką nuplauname ir nusausiname. Valgomuoju šaukštu kiek įmanoma atskiriame odelę nuo mėsos. Tuomet paruoštu prieskonių mišiniu ištepame tarpą tarp odos ir mėsos, o likusiu mišiniu ištepame visą viščiuką.
- Į kepimo skardą aukštais kraštais ar puodą (reikės uždengti) pilame sultinį, įmetame citrinžolę, vieną čili pipirą ir įdedame viščiuką.
- Uždengiame skardą/ puodą ir kepame 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Jei vištiena liečia dangtį – tą vietą patepame aliejumi.
- Po 45 minučių supilame kokosų pieną ir sudedame bulvytes. Kepame dar 45 minutes be dangčio.
- Ištraukiame viščiuką ir bulves, išimame citrinžolę ir čili pipirą. Šaukštu pašaliname ant paviršiaus susidariusius riebalus.
- Padažą sumaišome su 1 laimo sultimis, cukrumi, žuvies padažu ir smulkintomis likusiomis kalendromis.
- Patiekiame vištieną su bulvytėmis ir paruoštu padažu.
Skanaus!