Ledų batonėliai
Reikės:
Ledų sluoksniui:
- 75 g blanširuotų migdolų (pamirkyti karštame vandenyje ir nuimti odeles)
- 55 g cukraus
- 1 skardinės riebaus kokosų pieno (naudojame tik kietąją dalį)
- 1 v.š. tirpinto kokosų aliejaus
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
Karamelei:
- 5 datulių be kauliukų
- 60 ml klevų sirupo ar kito saldiklio
- 1 v.š. riešutų sviesto
- 1 v.š. tirpinto kokosų aliejaus
- 3 v.š. kokosų grietinėlės
- Žiupsnio druskos
Šokolado sluoksniui:
- 200 g juodojo šokolado
1. Visus ingredientus skirtus ledų sluoksniui sudedame į trintuvą ir susmulkiname iki kreminės konsistencijos.
2. Formą, kurioje formuosime batonėlius išklojame kepimo popieriumi (aš naudojau formą, kuri skirta duonos kepimui). Į formą supilame ledų sluoksnį, išlyginame su mentele ir dedame į šaldiklį kol pagaminsime karamelę.
3. Visus ingredientus skirtus karamelei sudedame į trintuvą ir susmulkiname iki vientisos masės. Karamelę supilame ant ledų sluoksnio ir dedame į šaldiklį mažiausiai 4 valandoms, o geriausiai yra palikti per naktį.
4. Sustingusius batonėlius supjaustome į šešias dalis. Šokoladą ištirpiname garų vonelėje ir apliejame batonėlius. Vėl dedame į šaldiklį 15 minučių!
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų.
Receptu dalijasi tinklaraštis Wise Taste.