Vafliai iš speltos miltų


Jums reikės:

  • 450 g pilno grūdo speltos miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 3 v.š. cukraus;
  • 1 a.š. cinamono;
  • 300 ml augalinio pieno;
  • 80 ml skysčio nuo konservuotų avinžirnių;
  • šiek tiek aliejaus kepimui.


Gaminimas:

1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cukrumi ir cinamonu.

2. Atskirame dubenyje avinžirnių skystį išplakame iki standžios konsistencijos, geriausiai tai daryti su elektriniu plakikliu. Tas pats kaip plakti kiaušinio baltymą.

3. Į miltų masę supilti pieną, išmaišyti. Tuomet supilti išplaktą avinžirnių skystį ir gerai viską išmaišyti. Tešla neturi būti per tiršta, bet ir ne skysta.

4. Kepti įkaitintoje vaflinėje. Išeina 6 gardūs vafliai.

Skanaus!

Vafliai iš speltos miltų

Receptu dalijasi tinklaraštis Wise taste.