Vafliai iš speltos miltų
Jums reikės:
- 450 g pilno grūdo speltos miltų;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 3 v.š. cukraus;
- 1 a.š. cinamono;
- 300 ml augalinio pieno;
- 80 ml skysčio nuo konservuotų avinžirnių;
- šiek tiek aliejaus kepimui.
Gaminimas:
1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cukrumi ir cinamonu.
2. Atskirame dubenyje avinžirnių skystį išplakame iki standžios konsistencijos, geriausiai tai daryti su elektriniu plakikliu. Tas pats kaip plakti kiaušinio baltymą.
3. Į miltų masę supilti pieną, išmaišyti. Tuomet supilti išplaktą avinžirnių skystį ir gerai viską išmaišyti. Tešla neturi būti per tiršta, bet ir ne skysta.
4. Kepti įkaitintoje vaflinėje. Išeina 6 gardūs vafliai.
Skanaus!
Receptu dalijasi tinklaraštis Wise taste.