Iškepę šį pyragą vieną kartą, pamatysite, kaip jis iškart atsidurs mėgstamiausių jūsų pyragų sąraše, tuo net neabejoju! Pyragas ne tik drėgnas, minkštas, bet ir labai šokoladinis, savo aromatu užburs visus namiškius.

Jei pyragą ragausite dar šiltą, tuomet patiekite su ledais arba plakta grietinėle. Šiaip ar taip, ar pyragas šiltas, ar šaltas – skonis nerealus!

Reikės:

  • 225 g miltų
  • 200 g sviesto
  • 200 g juodojo šokolado
  • 160 g cukraus
  • 4 kiaušinių
  • 1/3 arb. š. cinamono
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos

Pyrago viršui papuošti:

  • 3 vidutinio dydžio obuolių
  • 2 valg. š. rudojo cukraus
  • 1 saujos kapotų graikinių riešutų
Šokoladinis obuolių pyragas

Gaminimas:

  1. Puode ištirpiname sviestą ant silpnos ugnies, tada sudedame susmulkintą šokoladą, maišome, kol šokoladas ištirpsta, ir nukeliame nuo ugnies. Paliekame pravėsti.
  2. Įkaitiname orkaitę iki 175 C.
  3. Viename inde sumaišome miltus su cinamonu, kepimo milteliais ir druska.
  4. Kitame inde iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame elektriniu plakikliu ~5 min. Po to sumaišome su miltais, plakame elektriniu plakikliu, kol nelieka gumulėlių. Į tešlą įmaišome šokolado ir sviesto masę.
  5. Kepimo formą ištepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens apvalią išardomą kepimo formą.
  6. Tešlą supilame į kepimo formą.
  7. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant pyrago. Užbarstome graikiniais riešutais ir ruduoju cukrumi.
  8. Pyragą kepame įkaitintoje orkaitėje ~45–55 min, kol pyrago vidus iškepa. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus krapštuką jis švarus, vadinasi, pyragas iškepęs, jei ne – tuomet pakepkite truputį ilgiau.
  9. Kai pyragas iškepa, išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti, po to išimame iš kepimo formos. Galite patiekti su ledais ar grietinėle.

Skanaus!

Šokoladinis obuolių pyragas