Nedidelei skardai reikės:

  • 1 stiklinės trintų saldžiųjų bulvių
  • 1/2 stiklinės mėgstamo riešutų sviesto
  • 1 v.š. klevų sirupo (jei mėgstate saldžiau, dėkite kiek daugiau)
  • 2 v.š. kakavos
  • 50 g juodojo šokolado
  • aliejaus skardai

Gaminame:

  1. Kepimo skardą patepame aliejumi.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
  3. Išverdame saldžią bulvę ir sutriname iki vientisos masės (sutryniau maisto smulkintuvu).
  4. Pašildome riešutų sviestą, kad būtų skystas.
  5. Dubenyje sumaišome: trintas bulves, skystą riešutų sviestą, klevų sirupą, kakavą ir gabalėliais smulkintą šokoladą.
  6. Gautą masę suverčiame į kepimo skardą ir kepame 30 minučių.
  7. Ištraukę iš orkaitės prieš pjaustydami visiškai atvėsiname.

Pastaba. Šie kiekiai skirti nedidelei skardelei, tad norėdami didesnio pyrago porciją galite drąsiai dvigubinti. Taip pat galite pridėti mėgstamų riešutų.