Nedidelei skardai reikės:
- 1 stiklinės trintų saldžiųjų bulvių
- 1/2 stiklinės mėgstamo riešutų sviesto
- 1 v.š. klevų sirupo (jei mėgstate saldžiau, dėkite kiek daugiau)
- 2 v.š. kakavos
- 50 g juodojo šokolado
- aliejaus skardai
Gaminame:
- Kepimo skardą patepame aliejumi.
- Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
- Išverdame saldžią bulvę ir sutriname iki vientisos masės (sutryniau maisto smulkintuvu).
- Pašildome riešutų sviestą, kad būtų skystas.
- Dubenyje sumaišome: trintas bulves, skystą riešutų sviestą, klevų sirupą, kakavą ir gabalėliais smulkintą šokoladą.
- Gautą masę suverčiame į kepimo skardą ir kepame 30 minučių.
- Ištraukę iš orkaitės prieš pjaustydami visiškai atvėsiname.
Pastaba. Šie kiekiai skirti nedidelei skardelei, tad norėdami didesnio pyrago porciją galite drąsiai dvigubinti. Taip pat galite pridėti mėgstamų riešutų.