Nors Tomas kuklinasi ir neperšokęs griovio nenori sakyti „op“, jo vadovaujamas restoranas jau gavo visus įmanomus aukščiausius įvertinimus ir buvo įtrauktas į „Michelin“ restoranų gidą. Po to gali sekti tik išsvajota „Michelin“ žvaigždė. Stulbinančią karjerą prabangiausių ir garsiausių restoranų virtuvėse lietuvis pasiekė per prakaitą, nudegintas rankas, vyriausiųjų šefų riksmus ir virš galvos skraidančias keptuves.

„Konkurencija virtuvėje yra milžiniška“, – LNK televizijos laidoje „Nuo... Iki...“ pasakojo šefas.

Tomas yra aukščiausiai kada nors geriausių pasaulio šefų sąraše atsidūręs lietuvis. Savo karjerą virtuvėje jis pradėjo visai netikėtai ir neplanuotai, kai mokytojai mokykloje jam vieną po kito raitė dvejetus, o blogų pažymių neapsikentę tėvai pasakė: „Iš tavęs, Tomai, akademiko nebus, eik mokytis į profesinę mokyklą“.

Tačiau net ir į profesinę mokyklą Tomas įstojo tik iš antro karto. Pabaigęs mokyklą, jis, kaip ir daugelis lietuvių, išvyko dirbti į Angliją statybose. Vis dėlto jauną lietuvį labai traukė virtuvė.

Tomas Lidakevičius

T. Lidakevičius savo karjerą restorano virtuvėje pradėjo nuo žemiausio laiptelio. Niekam Londone nebuvo įdomus jo profesinės mokyklos diplomas. Savo žinias, gabumus ir darbštumą reikėjo parodyti čia ir dabar, vietoje.

„Dirbdamas viename prabangiame restorane gerokai sulysau, nes nebuvo nei kada pavalgyti, nei kada pamiegoti”, – sakė Tomas. Kartą, neištvėręs milžiniško krūvio, jis vyriausiajam šefui pasakė, kad išeina iš darbo. Tačiau tokios šefo reakcijos nesitikėjo. Darbdavys tiesiog pasiuto ir apdegino Tomui ranką iki raudonumo įkaitusiu puodu.

Neseniai lietuvis gavo pasiūlymą vadovauti naujai atidarytam restoranui „Peninsula“ prabangiame „Intercontinental“ viešbutyje, įsikūrusiame šalia Londono O2 arenos. Čia jis dirba vyriausiuoju šefu ir diriguoja komandai kitų žemesnio rango šefų. Prieš keletą mėnesių jo restorane lankėsi prestižinio „Michelin“ restoranų gido inspektorius, kuris buvo sužavėtas lietuvio pagamintais patiekalais ir įtraukė restoraną į visų trokštamą gidą. „Dabar belieka tik gauti žvaigždę“, – sakė Tomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)