4 porcijoms reikės:
- 450 g šviežių arba atšildytų vidutinio dydžio krevečių (su uodegėlėmis ar be)
- 225 g nevirtų makaronų
- 400 g konservuotų susmulkintų pomidorų be odelių
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 didelės saujos susmulkinto kietesnio mėgstamo šviesaus sūrio
- 2 valg. š. susmulkinto parmezano sūrio
- 1 saujos šviežios susmulkintos petražolės
- ½ arb. š. aštriosios čili paprikos miltelių
- druskos, juodųjų pipirų
Padažui:
- 250 ml pieno
- 2 valg. š. sviesto
- 4 česnako skiltelių
- 1 valg. š. miltų
- 1 valg. š. kreminio „Philadelphia“ sūrio (nebūtina)
- žiupsnio druskos
- žiupsnio juodųjų pipirų
- žiupsnio muskato riešuto miltelių
Gaminimas:
- Išverdame makaronus, supilame į sietelį, nuplauname po šaltu vandeniu ir paliekame nuvarvėti.
- Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
- Gaminame padažą: nulupame česnako skilteles ir sutriname česnako spaustuku. Keptuvėje ant vidutinės ugnies išlydome sviestą, sudedame česnaką, pakepiname 1 min. Tada įmaišome miltus, pakepiname ~1 min. Po to supilame pieną, kaitiname ant silpnesnės ugnies ir nuolat maišome, kol padažas sutirštėja. Pagardiname druska, pipirais, muskato riešuto milteliais. Pabaigoje įdedame kreminio sūrio (jei naudojate), gerai išmaišome ir atidedame į šalį.
- Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, jį patepame šlakeliu alyvuogių aliejaus, tada sudedame krevetes, apšlakstome 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, apibarstome druska, pipirais ir kepame krevetes orkaitėje ~7 min. Krevetės turėtų įgauti švelnią rausvą spalvą.
- Orkaitės temperatūrą sumažiname iki 175 C.
- Kepimo indą patepame alyvuogių aliejumi.
- Viename dubenyje sumaišome makaronus, krevetes, pomidorus, mocarelos sūrį, čili paprikos prieskonius ir padažą. Mišinį sudedame į kepimo indą, išlyginame paviršių, apibarstome parmezano sūriu ir kepame orkaitėje 10 min, kol sūris gražiai apskrunda. Užkepėlę apibarstome susmulkintomis petražolėmis ir iškart patiekiame.
Skanaus!