Argentinos šefas garsėja savo barbekiu ant atviros ugnies: jis skrudina ištisus gyvūnus Patagonijos tyruose, butelis po butelio kliukina „Malbec“ vyną ir mėgsta postringauti „sultingomis“ temomis, tarkim, kaip geriausia iškepti kepsnį.

Manytum, vegetarams jis nejaučia jokio prielankumo? Štai ir ne.

„Po 30 metų gyvūnų nebevalgysime, – tvirtina jis. – Mėsa kelia galybę problemų – priveisę pilną pasaulį gyvūnų, smarkiai kenkiame atmosferai. Man darosi liūdna pagalvojus, kad išžudome tiek daug gyvūnų, ir dar tokiais siaubingais būdais. O jūrose baigiame išgaudyti visą žuvį. Taigi manau, kad vieną dieną gyvūnų valgymo teks galutinai atsisakyti.“

F. Mallmannas užsiminė jau ruošiantis veganiškų receptų knygą.

„Mano tikslas – pasiūlyti veganams pagrindinių patiekalų, kurie atstotų kepsnį. Noriu, kad susėdę prie pietų ar vakarienės stalo jie jaustų, kad valgo rimtą maistą – tokį pat rimtą, kaip kepsnys.“

Na, tarkim, tačiau Argentinai ir kitoms šalims, kuriose plačiai išvystyta galvijų pramonė, ši žinia – išties nekokia. Argi tai jo nejaudina?

„Be pokyčių nebus gyvenimo, – teigia įžymusis šefas. – Privalome išmokti keistis.“

Ar tai reiškia, kad F. Mallmannas ir pats gali atsisakyti mėsos?

„Na, ne, šito numatyti negaliu, – atsako jis. – Knyga tėra pirmasis mano žingsnis pokyčių link.“

Richardas Vinesas – vyriausiasis „Bloomberg“ maisto kritikas.