2 porcijoms reikės:

  • 2 nedidelių raudonųjų burokėlių arba keleto mažyčių (iš viso apie 300 g)
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus plius dar trijų šalavijui paskrudinti
  • 4 šaukštų juodojo balzamiko acto
  • 1 šaukšto medaus
  • druskos
  • 12 šviežių šalavijo lapelių
  • 6 riekių skersai perpjauto prancūziško batono
  • 50 g šviežio ožkų pieno sūrio arba kito mėgstamo tepamo sūrio

Gaminimas:

  1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite 1,5 cm kubeliais.
  2. Keptuvėje, ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite burokėlių kubelius, pagardinkite žiupsneliu druskos, kepkite apie 3 minutes, apliekite juoduoju balzamiko actu, kepkite dar apie 14–17 minučių, kol burokėliai suminkštės, tada į keptuvę sudėkite medų ir kepkite dar apie 2 minutes, kol medus karamelizuosis ir tolygiai padengs burokėlių kubelius. Patraukite keptuvę į šalį ir leiskite burokėliams atvėsti.
  3. Švarioje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, kepkite su juo šalavijo lapus apie 30 sekundžių iš kiekvienos pusės, kol šalavijo lapeliai taps traškūs. Iškelkite iš keptuvės ir padėkite ant virtuvinio popieriaus, kad aliejus nuvarvėtų. Apiberkite druska.
  4. Prancūziško batono riekeles paskrudinkite karštoje orkaitėje, gruzdintuvėje arba sausoje keptuvėje. Aptepkite riekeles ožkų pieno sūriu arba kitu mėgstamu sūriu, ant viršaus dėkite karamelizuotus burokėlių kubelius ir po du skrudintus šalavijo lapus.

Mėgaukitės drauge su širdžiai maloniais žmonėmis!

Pastabos. Jeigu po ranka neturite šviežio šalavijo ar galbūt jo nemėgstate, pakeiskite jį keliais gražgarsčių lapeliais. Žinoma, jų kepti nereikia, tiesiog pagardinkite sumuštinukus. Taip pat šiuos sumuštinukus galima gardinti tiesiog džiovintu raudonėliu, čia jis taip pat labai tiks. Kaip jau minėjau recepte, vietoje ožkų pieno sūrio galite naudoti bet kokį kitą mėgstamą tepamą sūrį – natūralų, o gal ir su žolelėmis arba česnaku.