Reikės:

apie100 g žirnių ir lęšių (naudojau mišinį sriubai)
kelių nedidelių morkų
kelių saujų smulkiai pjaustyto moliūgo
saujos žaliųjų žirnelių (naudojau šaldytus)
2 datulių (galima keisti medumi)
šlakelio pieno, grietinėlės ar kitokio pieno produkto sriubai pabalinti

Gaminimas:

Jeigu naudojate šaldytas daržoves, išimkite jas iš kameros likus kelioms valandoms iki gaminimo pradžios.
Žirnius ir lęšius verdame, kaip nurodyta ant pakuotės. Ant maniškės buvo užrašyta 35–40 min. Jų taip pat mirkyti nereikia, o tai labai palengvina gyvenimą virtuvėje.
Vandens užverdu daug, ko neprireiks – nupilsiu.


Likus 20–25 min. iki virimo pabaigos įmetame smulkiai pjaustytas morkas.
Po penkių minučių į puodą keliauja moliūgas ir žirneliai.
Kai viskas suminkštėja, nupilame vandens perteklių (reikia, kad vos apsemtų daržoves), įmetame nuplautas, nuluptas ir iškaulintas datules.
Viską sutriname elektriniu trintuvu tol, kol pasieksime bulvių košės tirštumo šilkinę masę.
Jokių sultinių, prieskonių, nieko! Tiesiog skani, sveika sriuba.