Dabar miškuose jau pradeda rastis mėlynių, jos šiam desertui labai tiktų kartu su miško žemuogėmis. Tai lengvai pagaminamas, gardus ir sveikas desertas – jūsų lengvam ilgajam savaitgaliui!
4 asmenims
15 min. ir šaldymas
Be cukraus
Be laktozės
Reikės:
0,5 l migdolų pieno
2 šaukštų klevų sirupo
15 g želatinos
1 stiklinės žemuogių
1 stiklinės mėlynių
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
Gaminimas:
Želatiną išbrinkinkite migdolų piene. Kai ji išbrinks, ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Į migdolų pieną supilkite klevų sirupą ir vanilės ekstraktą, gerai išmaišykite.
Skystį supilstykite į desertams skirtus indelius. Ant viršaus į kiekvieną indelį berkite švarių žemuogių, mėlynių. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Desertas sustingsta per 2–4 valandas.
Prieš valgydami galite desertą papildomai apibarstyti miško uogomis.
Šis receptas – iš knygos „Gero maisto dienoraštis. Vasara“.