Šokoladiniam filo tešlos pyragui reikės:
(22x30 cm skardai)
- 1 pakelio filo tešlos (450 g)
- 2 kiaušinių
- 250 g cukraus
- 200 g jogurto
- 180 g pieno
- 10 g kepimo miltelių
- 1/2 arb. š. kepinių sodos
- 240 g bekvapio aliejaus (saulėgrąžų, kukurūzų)
- 200 g juodo šokolado
Sirupui:
- 240 g vandens
- 260 g cukraus
- 100 g rudojo cukraus
- 10 g nesaldintos kakavos
Gaminimas:
- Patepame aliejumi 22x30 cm skardą.
- Išimame iš pakuotės filo tešlą. Suvyniojame į ritinį ir supjaustome 2 cm storio riekelėmis. Išpurename rankomis, kad nebūtų sulipusių lakštų.
- Įjungiame orkaitę, nustatome temperatūrą 180 C.
- Sudedame supjaustytą filo tešlą į skardą ir džioviname orkaitėje nuolat pamaišydami, kol filo tešla sudžiūva. Atsargiai, kad nesudegtų.
- Ištraukiame ir paliekame atvėsti.
- Dubenyje sumaišome jogurtą, pieną, kepimo miltelius ir kepinių sodą.
- Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi iki baltumo (plakame apie 5 minutes).
- Išlydome šokoladą su aliejumi mikrobangų krosnelėje.
- Į išplaktus kiaušinius supilame jogurto masę. Išmaišome.
- Supilame lydytą šokoladą.
- Galiausiai po truputį sudedame filo tešlą. Išmaišome, kol nelieka sausų filo tešlos gabaliukų.
- Sukrečiame tešlą į skardą.
- Kepame apie 40–50 minučių arba kol iškeps.
- Kol pyragas kepa, pasiruošiame sirupą.
- Nedideliame prikaistuvyje sumaišome visus ingredientus. Verdame apie 1–2 minutes nuo virimo pradžios. Paliekame atvėsti.
- Ištraukiame pyragą iš orkaitės ir paliekame 5 minutes pravėsti.
- Sulaistome pyragą sirupu ir paliekame įsigerti bei atvėsti.
Skanaus!