Prieš kelerius metus B. Nicholson keliavo po Aziją – ten ją nustebino gatvės maistas, kepamas riebaluose – tai ir pyragėliai, ir blynai, įvairiausi paplotėliai, ir mėsa.
„Žinoma, virimas riebaluose ir pas mus ganėtinai populiarus – visi žinome žagarėlius ar spurgas – tai mūsų tradicijos dalis, bet tuo nesimėgaujame kasdien. Aš taip pat savo šeimos nelepinu tokiu maistu, nebent keletą kartų per metus“, – sako ji.
Tiesa, retai patiekalus tokiu būdu B. Nicholson gamina ne tik dėl to, kad tai nesveikas maistas: „Tiesą sakant, maistą verdant riebaluose, aplink jį susidaro traški plėvelė, todėl visa drėgmė susilaiko viduje. Riebaluose kepta vištiena su traškia plutele – visame pasaulyje populiarus patiekalas.“
Nors visi galvoja, kad šio patiekalo tėvynė Amerika, į ją tradiciją taip kepti mėsą atnešė škotai – jie pirmieji pradėjo kepti mėsą taukuose, sako laidos vedėja ir siūlo receptą, kuris itin džiugina vaikus ir vyrus.
Traškios vištų blauzdelės (6–8 porcijos)
Reikės:
- 1 kg vištos blauzdelių
- 2 stiklinių kefyro
- po 1 šaukštelį kario miltelių, saldžiosios paprikos, džiovinto česnako
- 6 šaukštų viso grūdo kvietinių miltų
- 3 šaukštų bulvių krakmolo
- druskos, pipirų
- gero žiupsnio saldžiosios paprikos miltelių
- 1 l rapsų aliejaus kepimui
Garnyrui:
- 1 kg batatų
- druskos, pipirų
- alyvuogių aliejaus
Kopūstų salotoms:
- 1 nedidelio kopūsto
- druskos, šviežiai maltų pipirų
- ½ citrinos sulčių
- 2 morkų
- 1 saliero gumbo
- 3 šaukštų graikiško jogurto
- 3 šaukštų majonezo
- žiupsnio kmynų
- kelių šaukštų marinuotų kaparėlių
Kaip paruošti šį patiekalą, žiūrėkite laidos įraše.