Šio torto receptu dalijasi subalansuotos mitybos ekspertė, kulinarinės knygos „Pirmas šaukštas“ autorė Rita Šilenskienė.

Ingredientai:

  • 4 a. š. augalinio želatino Agar agaro
  • 900 g vandens
  • kokoso aliejaus formai patepti
  • sezamo sėklos/ malti riešutai arba kokoso drožlės (nebūtina)

Raudonam sluoksniui:

  • 220 g braškių (tinka šaldytos)
  • 1 š. (40 g) medaus ar klevų sirupo
  • 200 g vandens
  • Papildomai: saujelė šaldytų aviečių

Žaliam sluoksniui:

  • 2 vnt. (160 g) minkštų avokadų (išskobti minkštimą)
  • ½ citrinos sulčių
  • 2 a.š. macha žaliosios arbatos
  • 4 vnt. (240 g) žalių kriaušaičių
  • 70 g vandens
  • Papildomai: saujelė pekano ar anakardžio riešutų, razinų

Geltonam sluoksniui:

  • 2 vnt. (300 g) nuluptų apelsinų ir žievelės
  • 11 vnt. (110 g) natūralių džiovintų abrikosų

Taip pat reikalinga 25 cm kepimo forma atsisegančiais šonais.


Gaminimas:

  1. Kepimo formą vos vos patepti kokoso aliejumi, dugną galima pabarstyti sezamo sėklomis, maltais riešutais arba kokoso drožlėmis.
  2. Agar agaro tirpalas-želė. Į puodelį įpilti 900 g vandens, įmaišyti 4 nubrauktus šaukštelius augalinio želatino Agar agaro, išmaišyti. Užvirti intensyviai maišant ir išjungti.
  3. Raudonas sluoksnis. Į trintuvą suberti braškes, įdėti medaus ar klevų sirupo, įpilti 200 g vandens ir suplakti 1 minutę iki vientisos masės. Įpilti į trintas braškes 300 g verdančio želatino tirpalo ir išplakti 5 sek. Išpilti į paruoštą torto formą. Galima įmaišyti saujelę šaldytų aviečių ar kitokių uogų, tuomet greičiau sustings. Pastatyti į šaldytuvą, kol ruošite kitą sluoksnį.
  4. Žalias sluoksnis. Į trintuvą sudėti avokadus, kriaušes, citrinos sultis, arbatą ir įpilti 70 g vandens. Viską suplakti iki vientisos košelės – šį kartą ji bus tirštesnė. Įpilti 300 g agaro tirpalo (pakaitinti prieš pilant) ir išplakti 10 sek. Tuoj pat išpilti ant sustingusio pirmo sluoksnio. Galima į šį sluoksnį įmaišyti saujelę riešutų ar razinų. Dėti į šaldytuvą.
  5. Geltonas sluoksnis. Į trintuvą sudėti apelsinus, žievelę, nuplautus džiovintus abrikosus ir suplakti iki košelės. Įpilti 300 ml agaro tirpalo (pakaitinti prieš pilant) ir suplakti 10 sekundžių viską iki vientisos masės. Skubiai išpilti ir išlyginti.
  6. Po 10 minučių galima mėgautis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)