Taip paruoštais kepsneliais galite nustebinti ne tik šeimos narius, bet ir svečius. Svarbiausia, kad patiekalui pagaminti prireikia visai nedaug pastangų, o skonis nuostabus! Šiuos kepsnelius galite patiekti su salotomis, bulvėmis, ryžiais, troškintomis daržovėmis ar bet kuriuo kitu mėgstamu garnyru.
5 porcijoms reikės:
- 700–800 g kiaulienos nugarinės
- 200 ml plakamosios grietinėlės
- 1 didelio svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 20 ml balto sauso vyno arba brendžio/romo
- 0,5 arb. š. malto muskato
- druskos
- alyvuogių aliejaus
- 1 arb. š. susmulkintų šviežių petražolių
Gaminimas:
- Kiaulienos nugarinę supjaustome plonomis riekelėmis.
- Keptuvėje ant stipresnės vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus. Sudedame kelis nugarinės gabalėlius, apkepiname iš abiejų pusių, sudedame į lėkštę, apibarstome druska ar mėgstamais prieskoniais. Taip iškepame visus nugarinės gabalėlius.
- Nulupame svogūną ir česnako skilteles. Svogūną supjaustome šiaudeliais, česnaką plonomis riekelėmis.
- Svogūno šiaudelius apkepiname keptuvėje, tame pačiame aliejuje, kuriame kepė nugarinės gabalėliai. Kai svogūnas suminkštėja, sudedame česnaką, pakepiname dar kelias minutes. Pagardiname druska. Tada supilame vyną arba brendį/romą, pakaitiname apie minutę nuolat maišydami, kol išgaruoja alkoholis. Po to supilame grietinėlę, kaitiname kelias minutes maišydami, kol grietinėlė šiek tiek sutirštėja.
- Padažą pagardiname muskatu, dar trumpai pakaitiname. Tada padažą supilame į kokteilinę ir sutriname iki vientisos masės.
- Kepsnelius sudedame į lėkštę, užpilame padažu, apibarstome petražolėmis ir patiekiame.