~35 nedideli sausainiai
Reikės:
Tešlai:
- 200 g varškės
- 200 g miltų
- 125 g sviesto (kambario temperatūros)
- 3 valg. š. cukraus
- 1 arb. š. vanilinio cukraus
- 1/3 arb. š. druskos
Įdarui:
- 2 vidutinio dydžio obuolių
Apibarstymui:
- 5,5 valg. š. cukraus
- 1 arb. š. cinamono
Gaminimas:
Viename inde sumaišome varškę, sviestą, cukrų, druską, vanilinį cukrų. Sutriname šakute. Po to pamažu įmaišome miltus. Man užteko 200 g miltų, bet mano varškė buvo gana sausoka, ji Jūsų naudojama varškė bus šlapia, tuomet reikės daugiau miltų. Tešla turi būt minkšta, elastinga, bet beveik nekibti prie rankų. Tešlą galima dėti šiek tiek sustingti į šaldytuvą, bet nebūtina.
Obuolius nulupame, supjaustome storesnėmis riekelėmis.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo poperiaus.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
Tešlą paskirstome į keletą gabalėlių, kiekvieną gabalėlį plonai iškočiojame, ~1-2 mm storio, supjaustome maždaug į 8×8 cm dydžio kvadratėlius. Į kiekvieno kvadratėlio vidurį dedame po obuolio skiltelę, ją „užklojame“ dvejais kvadratėlio kampais, prispaudžiame. Visus sausainius dedame ant kepimo skardos, maždaug poros cm atstumu vienas nuo kito, kad kepant nesusiliestų.
Cukrų sumašome su cinamonu, apibarstome visus sausainius.
Kepame sausainius ~25-30 min įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrunda. Skanaus!
Jei norite saldesnių sausainių, tuomet visus supjaustytus kvadratėlius pabarstykite papildomai cukraus ir cinamono mišiniu ir tik po to dėkite obuolio skilteles.
Galite formuoti ir dideles varškės skareles.