Reikės:
- 370 g baltų speltos miltų
- 8 v.š. ekologiško tirpinto kokosų aliejaus
- 3 v.š. kokoso žiedų cukraus
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- žiupsnelio druskos
- 0,5 puod. ekologiško ryžių pieno
- 0,5 puod. filtruoto vandens
- 1 puod. manų kruopų
Įdarui:
- 3 obuolių
- 3 v.š. kokoso žiedų cukraus
Pyrago viršui:
- kelių šaukštų vandens
- 1 v.š. kokoso žiedų cukraus
- cinamono
Gaminimas:
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
- Obuolius nulupti, supjaustyti norimos formos gabaliukais. Užberti cukraus ir palikti pastovėti.
- Į elektrinį plakiklį suberti sijotus miltus, druską, sudėti kokosų aliejų ir viską sumaišyti iki trupinių.
- Suberti cukrų, vanilės ekstraktą ir viską gerai išmaišyti.
- Supilti pieną, vandenį ir pradėti minkyti tešlą.
- Į klampią tešlą supilti manus, išminkyti tešlą.
- Tešlą padalinti į dvi dalis, t.y. palikti tešlos juostelėmis ant pyrago viršaus.
- Pyrago tešlą iškočioti apie 0,5 cm storio.
- Į tešlos vidurį sudėti obuolius.
- Nuo kraštų paliktus kokius ±6cm užlenkti į vidų.
- Iškočioti mažą tešlos likutį, supjaustyti juostelėmis ir dėti ant viršaus.
- Viršų patepti vandeniu, užberti cukraus, cinamono.
- Dėti į orkaitę, kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 30–35 min.
Skanaus!