Reikės:

  • 370 g baltų speltos miltų
  • 8 v.š. ekologiško tirpinto kokosų aliejaus
  • 3 v.š. kokoso žiedų cukraus
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • žiupsnelio druskos
  • 0,5 puod. ekologiško ryžių pieno
  • 0,5 puod. filtruoto vandens
  • 1 puod. manų kruopų

Įdarui:

  • 3 obuolių
  • 3 v.š. kokoso žiedų cukraus

Pyrago viršui:

  • kelių šaukštų vandens
  • 1 v.š. kokoso žiedų cukraus
  • cinamono

Gaminimas:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Obuolius nulupti, supjaustyti norimos formos gabaliukais. Užberti cukraus ir palikti pastovėti.
  3. Į elektrinį plakiklį suberti sijotus miltus, druską, sudėti kokosų aliejų ir viską sumaišyti iki trupinių.
  4. Suberti cukrų, vanilės ekstraktą ir viską gerai išmaišyti.
  5. Supilti pieną, vandenį ir pradėti minkyti tešlą.
  6. Į klampią tešlą supilti manus, išminkyti tešlą.
  7. Tešlą padalinti į dvi dalis, t.y. palikti tešlos juostelėmis ant pyrago viršaus.
  8. Pyrago tešlą iškočioti apie 0,5 cm storio.
  9. Į tešlos vidurį sudėti obuolius.
  10. Nuo kraštų paliktus kokius ±6cm užlenkti į vidų.
  11. Iškočioti mažą tešlos likutį, supjaustyti juostelėmis ir dėti ant viršaus.
  12. Viršų patepti vandeniu, užberti cukraus, cinamono.
  13. Dėti į orkaitę, kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 30–35 min.

Skanaus!