Šiam receptui reikia jau pagamintos vištienos. Tobulas variantas, jei, pavyzdžiui, šaldytuve likęs keptos vištienos gabalėlis. Jei ne – tiesiog prieš tai jį iškepkite. Arba galima vištienos visai nedėti, o pasigaminti puikią augalinės kilmės vakarienę.
Reikės:
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 česnako skiltelių
- saujos pievagrybių
- 50 ml baltojo sauso vyno
- 1 stiklinės (200 ml) bolivinės balandos
- 350 ml vištienos sultinio
- keptos vištienos
- 1 morkos
- saujos šaldytų žirnelių
- saujos kedro riešutų
- česnako laiškų
Gaminame:
- Puode įkaitiname aliejų, įtarkuojame česnaką, sudedame smulkintus pievagrybius ir pakepiname maišydami 2 minutes.
- Pilame baltą vyną, leidžiame išgaruoti alkoholiui, t.y. supylę vyną minutę neliečiame puodo.
- Suberiame bolivinę balandą, supilame sultinį. Kai viskas užverda, sumažiname ugnį iki minimalios, uždengiame puodą ir verdame 15 minučių.
- Įmaišome smulkintą vištieną, morką, žirnelius ir pakaitiname dar minutę.
- Patiekiame pabarstę kedro riešutais, smulkintais česnako laiškais (ar kitais žalumynais). Mėgstantys rūgštelę – apšlakstykite laimo ar citrinos sultimis.
Skanaus!