Vaikai – griežčiausi kritikai
Gian Luca Demarco naująją veiklą vertina kaip įdomų iššūkį: „Maitinti jaunus žmones yra labai įdomu. Jei jie valgo ir jiems patinka tavo maistas – tai yra didžiausias pasiekimas. Suaugusieji gali sąmoningai domėtis maistu, norėti išbandyti skirtingus skonius, virtuves, o vaikams tai nelabai įdomu, jiems rūpi kiti dalykai. Todėl jiems taip sunku įtikti. Jei man pavyks, laimėsime visi: ir vaikai, ir jų tėvai, ir aš“.
Skirstyti maistą į sveiką ir ne – klaidingas požiūris
Kalbėdamas apie vaikų maitinimą, Gian Luca išskiria tris pagrindinius principus, kurie, jo manymu, yra svarbūs – tai pilnavertė mityba, skonių įvairovė bei pati valgymo kultūra. „Noriu pripratinti vaikus skanauti įvairaus maisto ir pakeisti požiūrį, kad jei daržovė, vadinasi, bus neskanu. Esu įsitikinęs, kad jei tik vaikas nėra vegetaras ar nesilaiko kitų mitybos režimų, jis turi išmokti valgyti viską – ir daržoves, ir vaisius, ir mėsą“, – teigia virtuvės šefas. Paklaustas, ar mokyklos meniu atsiras taip vaikų mėgstamos picos, Gian Luca nusijuokia, kad tikrai taip: „Tikrai bus dienų, kai valgysime picas. Visi nusipelnome mažų švenčių. Sveikas maitinimas nereiškia, kad nebus picų ar mėsainių, tai neteisingas požiūris. Maistas turi būti įvairus, turi būti visko“.
Valgymo kultūra – ne tik maistas
Ne mažesnis iššūkis pastaruoju metu tampa ir valgymo kultūra.
„Norėčiau, kad mes sėstume prie stalo be telefonų, planšetinių kompiuterių, išjungę televizorių. Didelis pasiekimas, jei vaikas sugeba sėdėti prie stalo ir valgyti bendraudamas su kitais. Italijoje turime panašių problemų, tai netgi ne mūsų šalių, o šio laikmečio problema – kaip atsikovoti vaikų dėmesį, kad laikas prie stalo būtų ne tik valgymo, bet ir bendravimo, malonumo atrasti naujus skonius metas“, – teigia virtuvės šefas.