Provokuojančio pavadinimo pramoga „Shitty Dinner“ – tai tarsi interaktyvus šou, kuriame apstu nesusipratimų, kuriozų ir itin juokingų situacijų. Virtuvės šeimininkas – pakvaišęs šefas, kuris tik ir ieško, prie ko prikibti, o padavėjai – nepatyrę ir visiškai nerangūs jaunuoliai.
Improvizaciniam vakarėliui dirigavo televizijos ir teatro aktorius bei renginių vedėjas Zigmantas Baranauskas, tapęs virtuvės šefu.
„Tokiame improvizacijų šou galima tikėtis visko. Norintys kitaip praleisti vakarą turėtų būti iš anksto pasiruošę chaosui virtuvėje, stebėti nesutarimus tarp padavėjų ir klausytis nuolatinių šefo riksmų. Tačiau visose šalyse, kuriose organizuojama tokia vakarienė, ji pasižymi vienu svarbiu kriterijumi – maistas neliečiamas ir jis turi būti tikrai valgomas“, – šypsodamasi sakė neeilinės pramogos organizatorė Magdalena Mečkovskytė.
Delfi skaitytojams siūlome namuose pasigaminti patiekalą, kurį skanavo ir vakarienės dalyviai.
Vištienos krūtinėlė su pistacijų įdaru ir bešamelio padažu pagal virtuvės šefą Zigmą
Reikės:
- 2 vnt šviežios vištienos krūtinėlių;
- 150vg lukštentų (geriau nesūdytų) pistacijų;
- Augalinio aliejaus ar sviesto kepimui;
- Maltų juodųjų pipirų;
- Druskos.
Garnyrui:
- Mini bulvytės (4-5 vnt, pagal skonį);
- Paprika;
- Saujelė rukolos;
- Nedidelė cukinija;
- Raudonas svogūnas;
- Rozmarino prieskoniai.
- 50 g sviesto;
- 50 g miltų;
- Saujos fermentinio sūrio.
Paruošimas:
Pistacijas susmulkinkite. Vištienos krūtinėlę įpjaukite išilgai, pabarstykite druska ir pipirais. Į vištienos įpjovius sudėkite supjaustytas pistacijas (galite sutvirtinti dantų krapštukais). Kepkite orkaitėje ant kepimo popieriaus (patepus aliejumi ar sviestu). Įpilkite truputėlį vandens (apie pusę stiklinės). Kepkite apie 25 min.
Garnyras
Kol kepa vištiena – užvirinkite vandenį puode, nuplaukite mini bulvytes, ir virkite sūdytame vandenyje 12 min. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, stambiai supjaustykite daržoves - cukiniją, papriką, raudoną svogūną. Sudėkite jas į keptuvę, pabarstykite druska, pipirais ir apkepkite. Apkepus daržovėms ant viršaus sudėkite rukolą. Apvirus bulvytėms – jas taip pat kepkite pora minučių keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Pabarstykite rozmarino.
Padažas
Sviestą ištirpinkite keptuvėje, sudėkite miltus ir sumaišykite. Pora minučių pašildykite susidariusią košelę. Tada labai lėtai pilkite pieną nuolat maišant keptuvėje. Sutirštėjus padažui suberkite sūrį, jei reikia – pasūdykite.
Ištraukite vištieną ir patiekite lėkštėje kartu su bulvytėmis ir daržovėmis, užpilkite padažu.
Skanaus!