Tuo metu jo kolega Ali Gadžijevas vėl siūlo skanią idėją kalėdinėms dovanoms – marcipaninius keksiukus.
Šventinių patiekalų ir dovanų idėjos – televizijos laidoje „Gardu Gardu“, žadama atsiųstame pranešime.
Ravioliai su špinatų ir varškės įdaru
Reikės:
- 400 g miltų
- 200 g kiaušinių masės (arba 4 kiaušiniai)
- 200 g šviežių špinatų
- 200 g varškės
- 50 g sviesto
- 20 g parmezano sūrio
- druskos
- pipirų
- persilado prieskonių
- alyvuogių aliejaus
- šviežio šalavijo lapelių
Gaminimas:
- Iš miltų suberti ant stalo kauburėlį ir jame suformuoti duobutę, į kurią supilti kiaušinių masę arba kiaušinių plakinį. Iš lėto sumaišyti ingredientus ir išminkyti vientisą tešlą. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę, kad „nekvėpuotų“, ir palikti mažiausiai 15 minučių, kad „pailsėtų“.
- Ant įkaitinto alyvuogių aliejaus pakepinti špinatus, kad suminkštėtų. Tada sudėti juos į sietelį ir paspausti kelis kartus su šaukštu, kad išvarvėtų skystis. Atvėsinti ir sudėti į smulkintuvą, susmulkinti.
- Į smulkintus špinatus sudėti varškę, įberti druskos, pipirų, persilado prieskonių ir permalti viską iki kreminės konsistencijos. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį.
- Labai plonai iškočioti du lakštus tešlos. Ant vieno lakšto konditeriniu maišeliu išspausti vienodais atstumais įdaro kauburėlius. Tada uždengti juos kitu lakštu ir suformuoti raviolius.
- Virti pasūdytame vandenyje 3–5 minutes priklausomai nuo tešlos storumo. Ant keptuvės išlydyti sviestą ir 2 minutes pakepinti jame šalavijų lapelius.
- Raviolius patiekti gilesnėje lėkštėje, užpilti padažu ir užtarkuoti parmezano sūriu.
Marcipaniniai keksiukai
Reikės:
- 400 g marcipano
- 250 g kiaušinių masės (arba 5 kiaušiniai)
- 140 g išlydyto sviesto
- 40 g miltų
- 35 g kukurūzų krakmolo
- šviežio arba šaldyto mango kubelių (jei neturite, rekomenduojama naudoti pusiau džiovintus abrikosus)
- cukraus pudros dekoravimui
Gaminimas:
- Ištirpinti sviestą.
- Į smulkintuvą sudėti kubeliais supjaustytą marcipaną, supilti kiaušinių masę arba įmušti kiaušinius. Sumalti ingredientus iki vientisos masės. 1/3 masės dalį supilti į atskirą indą, užpilti lydytu sviestu ir viską gerai išmaišyti.
- Miltus persijoti į atskirą indą kartu su kukurūzų krakmolu.
- Tada gautą sviesto masę sujungti su likusia marcipano mase, suberti birius produktus ir permalti iki vientisos masės.
- Konditeriniu maišeliu paskirstyti tešlą į keksiukų formeles, įsprausti po mango arba abrikoso gabaliuką ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių.
- Dekoruoti cukraus pudra. Galima supakuoti į dovanų dėžutę ir dovanoti Kalėdoms.